Quantcast
peoplepill id: sepp-larch
SL
1 views today
2 views this week
Sepp Larch
Austrian mountain climber

Sepp Larch

Sepp Larch
The basics

Quick Facts

Intro Austrian mountain climber
Was Mountaineer
From Austria
Field Sports
Gender male
Birth 28 July 1930, Sterzing, South Tyrol, Trentino-South Tyrol, Italy
Death 7 October 2011 (aged 81 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Josef "Sepp" Larch (Sterzing, Tirol del Sud, 28 de juliol de 1930 – Weyer, Àustria, 7 d'octubre de 2011) va ser un alpinista sud-tirolès. És conegut per haver participat en la primera ascensió al Gasherbrum II (8.034 m). A començaments de la dècada de 1940 es traslladà a viure a Weyer. Als dinou anys va començar a practicar l'escalada i durant la dècada de 1950 va ser un dels més destacats alpinistes europeus.

El 1950 juntament amb Cayetano Uriach van fer la primera ascensió a la cara nord del Peternschartenkopf, al grup de Gesäuse. En aquells anys també assolí la cara nord de l'Eiger (1952 amb Karl Winter, setena ascensió) i el Matterhorn (1954 amb Hans Willenpart, vuitena). El 1956 va formar part de l'expedició austríaca que va tenir èxit en la primera ascensió del Gasherbrum II i que coronà el cim el 7 de juliol. L'acompanyaren al cim d'aquest vuit mil Hans Willenpart i Fritz Moravec.

El 1971 juntament amb Hans Mautner i Hans Schönberger foren els primers en escalar la cara sud del cerro Mercedario, als Andes.

Referències

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Sepp Larch

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes