Quantcast
peoplepill id: sebastia-junyent-sans
SJS
1 views today
1 views this week
Sebastià Junyent Sans
Spanish painter and art critic (1865-1908)

Sebastià Junyent Sans

Sebastià Junyent Sans
The basics

Quick Facts

Intro Spanish painter and art critic (1865-1908)
A.K.A. Sebastián Juyent y Sans, Sebastián Junyent Sans, Sebastián Junyent,...
Was Critic Painter Art critic
From Spain
Field Arts
Gender male
Birth 1865, Barcelona, Barcelonès, Àmbit metropolità de Barcelona, Barcelona Province
Death 1908 (aged 43 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Sebastià Junyent Sans (Barcelona, 1865 - 1908) va ésser un pintor i il·lustrador modernista que es va formar a Llotja sota el mestratge d'Antoni Caba i es donà a conèixer pels seus tapissos. Més endavant conreà la pintura de gènere i el paisatge. Fou un dels pintors més cultes del seu temps, però mai acabà de trobar el seu estil, i oscil·là entre el realisme i el simbolisme. Fou també dissenyador de mobles, argenteria, enquadernacions, etc. Tenia el seu taller ubicat al carrer Bonavista, a prop d'on vivia Gaspar Homar amb qui va mantenir molts contactes professionals. Amb Junyent hi varen col·laborar de forma regular el seu germà Oleguer i Josep Pey i Farriol.

Fou amic i protector del jove Picasso, amb qui compartí inquietuds artístiques i del qual va pintar un retrat al fons del qual apareix l'obra La Vida que en aquell moment estava realitzant. En aquest període de relació (1903-1904), Picassó va pintar l'aquarel·la El foll que està dedicada "al meu amic Sebastià Junyent"

Va col·laborar a la revista Joventut, amb una sèrie d'articles sobre estètica, i va ser un dels més decidits defensors de la jove generació postmodernista catalana.

El 1906 va ser ingressat al frenopàtic de les Corts, on acabaria els seus dies.

A Catalunya es poden trobar obres d'aquest artista al MNAC i també a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, com Figura (1915).

Referències

Bibliografia

  • Fontbona, Francesc: La crisi del Modernisme artístic, Curial, Barcelona 1975.
  • Mas i Peinado, Ricard: Els artistes catalans i la publicitat (1888-1929). Parsifal Edicions, Barcelona, 2002. ISBN 84-95554-16-X, plana 24.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Sebastià Junyent Sans

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes