Quantcast
peoplepill id: sebastia-alberich-i-jofre
SAIJ
1 views today
1 views this week
Sebastià Alberich i Jofré

Sebastià Alberich i Jofré

Spanish Esperantist
Sebastià Alberich i Jofré
The basics

Quick Facts

Intro Spanish Esperantist
Was Esperantist
From Spain
Type Literature
Gender male
Birth 7 July 1897, Barcelona, Spain
Death 1967 (aged 69 years)
Star sign Cancer
The details (from wikipedia)

Biography

Sebastià Alberich i Jofré (Barcelona, 7 de juliol de 1897 – febrer de 1967) va ser un esperantista i agent de transports català.

Esposa: Pilar Molins Tomàs

Fills: Everest i Nil

Va aprendre la llengua auxiliar internacional esperanto el 1911 i al llarg de la seva vida va portar a terme moltes funcions en el moviment esperantista. A nivell internacional va ser membre de la Lingva Komitato. També va ser president de la Kataluna Esperanto-Federacio i secretari dels Jocs Florals Internacionals. Juntament amb els seus germans, va formar part de l'associació cultural de la Vila de Gràcia Paco kaj Amo ('Pau i Amor'), una de les associacions esperantistes més importants a l'època. Per allà hi van passar, entre d'altres, Domènec Massachs i Ramon Fernández Jurado. Va ser amic de Jesús Paluzie. A més, Sebastià va tenir altres tres germans esperantistes, com per exemple el més petit, Frederic (1908-2008).

Fent servir el pseudònim Saljo, Sebastià Alberich va escriure històries originals en esperanto i també un gran nombre de traduccions i ressenyes per a la revista Kataluna Esperantisto. És autor de l'obra Elements de la llengua Esperanto (1937) i traductor (juntament amb Eduard Capdevila) de diferents obres de Santiago Rusiñol per l'antologia de literatura catalana Kataluna Antologio, com La morfinulo, La studento o La Barcelona brokantejo.

Vegeu també

  • Associació Catalana d'Esperanto
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.esperanto.es:8080/jspui/bitstream/11013/352/4/bol168.pdf
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes