Quantcast
peoplepill id: salvador-fabregas-bas
SFB
1 views today
3 views this week
Salvador Fàbregas Bas

Salvador Fàbregas Bas

Salvador Fàbregas Bas
The basics

Quick Facts

Was Racecar driver Rally driver Formula One driver
From Spain
Type Sports
Gender male
Birth 1907, Barcelona, Barcelonès, Barcelona Province, Spain
Death 1985 (aged 78 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Salvador Fàbregas Bas (Barcelona, 1907 – 1985) fou un pilot i promotor de l'automobilisme català. Fou president de la Federació Catalana d'Automobilisme i del Reial Automòbil Club de Catalunya.

S'inicià com a pilot amateur el 1925, any que guanyà el primer Gran Premi d'Autocicles amb un Amilcar i el 1932 es va proclamar campió de Catalunya de regularitat. Disputà tota mena de curses, especialment ral·lis, pujades i proves de regularitat, fins que es retirà el 1973, després de guanyar el Ral·li de Montecarlo per a veterans. Com a directiu, va ser vocal de l'Aero Club de Catalunya, vicepresident de l'Escuderia Barcelona i de la comissió esportiva del RACC. Va ser president de la Federació Catalana d'Automobilime que implicava ser al mateix temps president del RACC entre el 1957 i el 1977. En el seu mandat es va produir la primera gran expansió del club automobilístic i Catalunya es va llaurar un gran prestigi en l'organització de proves internacionals, entre les quals destaquen els Grans Premis de Fórmula 1 que a partir de 1969 es van celebrar al circuit urbà de Montjuïc. La seva experiència en l'organització de proves automobilístiques el va portar a ser membre de la Comissió Esportiva de la Federació Internacional d'Automobilisme i de l'Associació d'Organitzadors de Grans Premis fins al 1985. També impulsà moltes iniciatives per formar joves pilots, tot creant diverses fórmules de promoció i facilitant la seva participació en proves internacionals. Rebé la medalla al mèrit esportiu de la Diputació de Barcelona, la Gran Cruz de Cisneros i la medalla al Mèrit de Seguretat Viària.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 12 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes