Quantcast
peoplepill id: rosa-crexells-i-valls
RCIV
1 views today
1 views this week
Rosa Crexells i Valls

Rosa Crexells i Valls

Rosa Crexells i Valls
The basics

Quick Facts

Intro None
Was Artisan Artist Textile artist Designer
From Spain
Field Arts Creativity
Gender female
Birth 1840, L'Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, Àmbit metropolità de Barcelona, Spain
Death 1914, Madrid, Community of Madrid, Spain (aged 74 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Rosa Creixell i Valls (l'Hospitalet de Llobregat, 1840 - Madrid, 1914) fou una puntaire catalana.

Biografia

Va néixer a la Marina. Va aprendre a fer puntes des de petita al taller de blondes de la germana de la seva mare, Rosa Valls. El 1856 es casà amb Josep Huguet i Casamitjana, dibuixant de randes, i en 1858 es traslladaren a Madrid amb la idea de crear un negoci propi per a vendre les blondes fetes a l'Hospitalet. La qualitat del producte va fer que fossin proveïdors de Maria Cristina de Borbó, Isabel II d'Espanya i bona part de l'aristocràcia com a encajera de la Casa Real. Els seus treballs eren tan valorats que la duquessa de Montpensier va pagar 2.500 pessetes per un vel de barret. La feina era feta per conegudes puntaires de l'Hospitalet, com la Mora, la Xica del Gaspa, la Cristina del Moro, la Margarita del Fabot i l'Andalona.

També es va presentar a exposicions, en una de les quals va aportar-hi una punta de Chantilly d'un metre per un metre on hi figuraven els reis d'Espanya amb les seves filles i altres nobles, en el saló del Tron amb els ambaixadors del Marroc, i que era còpia d'una que ella mateixa havia regalat a Alfons XII pel seu casament amb Maria de la Mercè d'Orleans.

Alguns dels seus treballs es conserven al Museo del Traje de Madrid. El negoci fou seguit per les seves tres filles, Josefa, Pilar i Rosa.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 08 Aug 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Rosa Crexells i Valls

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes