Quantcast
RVP
Spain
6 views this week
Roger Vilà Padró

Roger Vilà Padró

The basics
Quick Facts
Countries Spain
Gender male
Birth Sentmenat
The details
Biography

Roger Vilà Padró (Sentmenat, Vallès Occidental, 5 de juny de 1968) és un escriptor i filòleg català. Llicenciat en filologia catalana per la Universitat de Barcelona, treballa de tècnic de normalització lingüística al Servei Comarcal de Català de la Selva (CPNL).

Tot i que mai no ha deixat d’escriure, no és fins a l'any 2013 que publica la seva primera obra, la novel·la Marges, fruit d’un llarg procés d’elaboració. Anteriorment, havia publicat alguns poemes de manera esparsa i el relat «Sant Ofici», recollit l’any 2000 dins el volum Relats on line. El 2015 va publicar el recull de poemes Tot esperant la riuada i el 2017 apareix el seu segon llibre de poesia, El pes.

Àlex Susanna va dir en un article a El Punt Avui que «Marges pot ser vista com la gran novel·la del Montsant, de tant com el territori –amb tota la seva orografia abassegadora– s'hi ha inscrit i l'ha modelat, però alhora com una gran novel·la sobre l'acte d'escriure i les dificultats que l'assetgen».

A més d’escriure, ha pres part en nombroses activitats culturals. A principis dels noranta va ser director i redactor de la Revista de Sentmenat. Posteriorment, va col·laborar amb la revista Ressò, de Santa Coloma de Farners, vila on ha estat un dels organitzadors del cicle Paraules Nocturnes.

Obres

Novel·la

  • 2013 Marges. Editorial Barcino.

Poesia

  • 2015 Tot esperant la riuada. Editorial 3i4.
  • 2017 El pes. Godall Edicions.

Estudis literaris

  • 2007 “La Musa vigatana” de Marià Torrent i Vinyas. Vitel·la edicions.

Referències

Enllaços externs

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Obres Referències Enllaços externs
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes