Quantcast
Robin Ramaekers: Belgian journalist (1975-) | Biography, Facts, Information, Career, Wiki, Life
peoplepill id: robin-ramaekers-1
RR
1 views today
1 views this week
Robin Ramaekers
Belgian journalist

Robin Ramaekers

Robin Ramaekers
The basics

Quick Facts

Intro Belgian journalist
Is Journalist
From Belgium
Field Journalism
Gender male
Birth 1975, Zonhoven, Belgium
Age 48 years
The details (from wikipedia)

Biography

Robin Ramaekers (Zonhoven, 1975) is een Vlaamse journalist. Hij werkte sinds 2001 voor de VRT-nieuwsdienst waar hij eerst voor 'Het journaal' en later voor ook voor 'Terzake' reportages maakte. Vanaf 2013 werkt hij voor VTM Nieuws waar hij op de buitenlandredactie werkt en maakt hij reportages voor het magazine Telefacts.

Biografie

Robin Ramaekers studeerde Germaanse taal- en letterkunde aan de [VUB]. Hij begon zijn journalistieke carrière bij radiozender Studio Brussel. Ook was hij initiatiefnemer van een illegale radiozender voor VUB-studenten. Hieruit groeide hij door naar zijn job als journalist bij radio 4FM. Begin 2011 kwam hij in opspraak omdat hij in een escalerende conflictsituatie in Haïti het geluid van geweerschoten van zich verdedigende blauwhelmen had verschoven onder een eindstatement van een Journaal-item. Hierdoor ontstond de indruk dat de ploeg tijdens het draaien onder vuur was genomen. Hij mocht van de VRT gedurende zes maanden geen reportages maken vanwege dit incident. ,

Hij specialiseerde zich in buitenlandse berichtgeving en draaide reportages in vele buitenlanden: tsunami in Thailand en Sri Lanka, aardbevingen in Pakistaans Kashmir, Haïti, politieke onrusten in Kenia, Zimbabwe, Birma, Darfoer (Tsjaad/Soedan), Iran, bootvluchtelingen in Nigeria, rellen in de banlieues van Parijs, terroristische aanslagen in Londen, verkiezingen in de Verenigde Staten, Frankrijk, Zuid-Afrika, enzovoort. Daarnaast maakt hij de reportage "De Laatste Koning" op Canvas over de vermoorde laatste koning van Burundi. Voor het Canvas-praatprogramma 'Spraakmakers' interviewde hij o.a dominee Jesse Jackson, Louis Theroux, Bruce Parry en Franco Dragone.

In 2018 werd hij genomineerd voor de Belfius Persprijs. Hij kreeg een nominatie in de categorie 'Televisiepers' voor een reeks van drie reportages over de humanitaire ramp in Zuid-Soedan. In juni 2017 trok hij voor VTM Nieuws naar het crisisgebied. Hij was een van de eerste journalisten die verslag kon uitbrengen over de hongersnood, cholera en het aanhoudend geweld in dat land.

In 2019 won hij een eervolle vermelding op de AIB Awards in Londen, de zogenaamde Oscars van de TV-verslaggeving. De VTM Nieuws reportage reeks over de noodsituatie in het noorden van Jemen werd geprezen door de internationale jury.

In zijn thuisstad Zonhoven werd hij geëerd met de titel 'ere-zonneridder'

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Robin Ramaekers

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes