Quantcast
peoplepill id: robert-reibestein
RR
1 views today
1 views this week
Robert Reibestein

Robert Reibestein Dutch banker

Dutch banker
The basics
Quick Facts
Intro Dutch banker
Is Financial professional Banker
From Netherlands
Type Finance
Gender male
Birth 2 January 1956, The Hague, Netherlands
Age: 64 years
Star sign CapricornCapricorn
The details
Biography

Robert Wilhelmus Paulus Reibestein (Den Haag, 2 januari 1956) is sinds 1 januari 2012 als commissaris werkzaam bij ING Groep N.V. en commissaris bij IMC.

Loopbaan

Reibestein studeerde aan de Universiteit Leiden en de Universiteit Delft, en behaalde daar een bachelor in Staatkundig Recht (1977) en een master Bedrijfskunde (1980). Na het afronden van zijn Master of Business Administration aan de Columbia Business School is hij in augustus 1982 zijn carrière begonnen aan het internationale adviesbureau McKinsey.

Vanaf juli 1995 tot september 2003 stond hij aan het hoofd van McKinsey in Nederland. Tussen 2003 en 2007 was hij verantwoordelijk voor de wereldwijde Banking & Insurance praktijk van de firma. In 2007 werd hij benoemd tot directeur van McKinsey Europa, Midden-Oosten en Afrika. Tijdens zijn carrière bij McKinsey heeft hij verschillende (inter)nationale bedrijven, in zowel de publieke als de private sector, geadviseerd. De laatste jaren bij McKinsey heeft hij zich voornamelijk gericht op het adviseren van financiële bedrijven/instellingen zoals banken, aandelen-en optiebeurzen, beleggingsfondsen en verzekeraars. Na een carrière van bijna 30 jaar bij McKinsey is hij 31 december 2011 met pensioen gegaan. Tot zijn pensioen maakte hij deel uit van de leiding van McKinsey wereldwijd als lid van het hoogste bestuursorgaan (Shareholders Council) en een aantal van de uitvoerende comités van de firma.

Gedurende zijn loopbaan bij McKinsey heeft Reibestein verschillende nevenfuncties bekleed: zo was hij o.a. vice-voorzitter van de raad van toezicht van Universiteit Leiden, vice-voorzitter van het hoofdbestuur van de VVD en voorzitter van het bestuur van het Koninklijk Concertgebouworkest. Hij is ook nu nog betrokken bij verschillende non-profit instellingen. Hij is vice-voorzitter van de raad van toezicht bij het Wereld Natuur Fonds, voorzitter van het curatorium van de Teldersstichting en voorzitter van de raad van toezicht van Springtij.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 29 Feb 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://managementscope.nl/manager/robert-reibestein
https://www.bloomberg.com/research/stocks/private/person.asp?personId=170958826&privcapId=383462&previousCapId=919997&previousTitle=ING%2520Bank%2520N.V
https://web.archive.org/web/20190511120733/https://www.wnf.nl/over-wnf/organisatie/directie-en-raad-van-toezicht.htm
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes