Quantcast
peoplepill id: renze-klamer
RK
1 views today
1 views this week
Renze Klamer

Renze Klamer

Dutch presenter
Renze Klamer
The basics

Quick Facts

Intro Dutch presenter
Is Television presenter
From Netherlands
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 12 May 1989, Rotterdam, Rotterdam, South Holland, Netherlands
Age 32 years
Star sign Taurus
Residence Utrecht, Zuyderzée, Netherlands
Family
Spouse: Pearl Jozefzoon (22 May 2014-October 2019)
Renze Klamer
The details (from wikipedia)

Biography

Renze Klamer (Rotterdam, 12 mei 1989) is een Nederlands presentator.

Loopbaan

In 2009 liep Klamer voor zijn economische studie stage bij de Evangelische Omroep. Hierna kwam hij in dienst bij deze omroep; hij kreeg een functie in de afdeling Marketing & Communicatie.

EO-presentator (2010-2018)

In 2010 volgde binnen de EO een screening voor nieuwe presentatoren, waarbij Klamer zich aanmeldde en zijn intrede maakte in dit vak. Onder meer verzorgde hij de tv-presentatie van de EO-Jongerendag in 2011 en 2012 (samen met Klaas van Kruistum). In het tv-programma Door de Wereld verzorgde hij een nieuwsrubriek. In 2011 begon hij als radiopresentator in het programma Dit is de Nacht op Radio 1.

In het tv-programma Knevel & Van den Brink was Klamer vaak te zien aan het eind van het programma, in de internetrubriek ‘Makkelijk praten achteraf’. Hierbij stelde hij in korte tijd een aantal voornamelijk informele vragen aan de gasten die door Andries Knevel en Tijs van den Brink waren ondervraagd in de tv-uitzending. Deze rubriek verzorgde hij ook in het programma 1 Voor de Verkiezingen (EO/VARA) in 2012.

In 2012 viel Klamer regelmatig voor Van den Brink of Elsbeth Gruteke in als (mede-)presentator van het dagelijkse radio-nieuwsprogramma Dit is de Dag. Vanaf 1 januari 2014 was hij een van de drie vaste presentatoren van het programma, naast Van den Brink en Margje Fikse.

In 2014 was hij medepresentator in de serie God in de Lage Landen, naast Ernst Daniël Smid. Ook was Klamer een van de presentatoren van het debatprogramma Dit is de Dag Arena.

Van januari 2016 tot augustus 2018 presenteerde hij samen met Robbert Meeder het doordeweekse EO-avondprogramma Langs de Lijn En Omstreken met de NOS op NPO Radio 1. Ook was hij invaller voor Van den Brink als presentator van het tv-programma De Tafel van Tijs.

BNNVARA-presentator (2018-heden)

Per 1 september 2018 stapte Klamer over van de EO naar BNNVARA. Hij was daar sinds 1 oktober dat jaar te zien als presentator van Na het Nieuws, een dagelijkse talkshow na het acht-uurjournaal op NPO 1 op het digitale kanaal NPO 1 Extra.

Van januari tot en met maart 2019 nam hij de presentatie van de rubriek Belbus in het consumentenprogramma Kassa op zich, als tijdelijk vervanger van Amber Kortzorg die in deze periode de presentatie van Brecht van Hulten overnam vanwege een hersenschudding.

Sedert juni 2019 presenteert Klamer in de nacht van zaterdag op zondag op NPO Radio 1 het programma Dieper in de nacht; het is een programma dat steeds een aantal weken wordt uitgezonden in afwisseling met Onze man in Deventer van Özcan Akyol.

Van 1 januari tot en met eind juli 2020 presenteerde Klamer, eveneens op NPO Radio 1, op maandag tot en met donderdag het actualiteitenprogramma De Nieuws BV.

Vanaf 7 februari 2020 presenteert Klamer op NPO 1 de talkshow Laat op vrijdag, met telkens twee gasten, waarin de opzet is om luchtige en persoonlijke onderwerpen te belichten en de actualiteit te mijden.

Persoonlijk

Klamer is op 22 mei 2014 getrouwd met zangeres Pearl Jozefzoon (1985) en samen hebben ze een dochter en een zoon. Als gezin woonden ze in Houten en kerkten ze bij de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt. Op 11 oktober 2019 maakte Klamer bekend dat het stel uit elkaar is gegaan.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 11 Sep 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.eo.nl/home/over-de-eo/pers/item/artikel/langs-de-lijn-en-omstreken/
https://www.villamedia.nl/artikel/renze-klamer-van-eo-naar-bnnvara
https://pers.bnnvara.nl/renze-klamer-presenteert-dieper-in-de-nacht-op-npo-radio-1/
https://www.gelderlander.nl/show/renze-klamer-wil-graham-norton-achterna-nieuwe-talkshow-gaat-niet-over-nieuws~a4d53b99/
https://www.instagram.com/p/B3eWS8kJV5E/
https://www.imdb.com/name/nm5245365/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes