Quantcast
peoplepill id: ramon-solanich-riera
RSR
1 views today
1 views this week
Ramon Solanich Riera
Spanish physician and politician

Ramon Solanich Riera

Ramon Solanich Riera
The basics

Quick Facts

Intro Spanish physician and politician
Is Physician Politician
From Spain
Field Healthcare Politics
Gender male
Birth L'Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, Barcelona Province, Spain
The details (from wikipedia)

Biography

Ramon Solanich Riera (l'Hospitalet de Llobregat, 1921-1998) fou un metge i polític català, alcalde de l'Hospitalet de Llobregat durant el franquisme.

El seu pare fou un tècnic mecànic assassinat el 1938, i el seu germà Juan era gerent del Col·legi Tecla Sala, fundat a l'Hospitalet el 1954 per la seva tieta Tecla Sala i Miralpeix.

Com a metge digestòleg fou titular del Seguro Obligatorio de Enfermedad a diverses empreses de la seva ciutat. Tot i que inicialment el càrrec d'alcalde era destinat al seu germà Juan, finalment fou proposat ell després de les converses entre els empresaris locals Francisco Luis Rivière Manén i Layola Bassas amb el delegat local de la Central Nacional Sindical, que aconseguiren el vistiplau del governador civil Felipe Acedo Colunga.

Durant el seu mandat la ciutat arribaria a créixer fins als 130.000 habitants (1962), provocant problemes de serveis públics i escolarització. Com a president del Patronat de Santa Maria de Bellvitge encarregà la restauració de l'ermita de Bellvitge a l'arquitecte municipal Manuel Puig i Janer i al pintor Joan Commeleran i Carrera.

A les eleccions generals espanyoles de 1977 es presentaria en les llistes d'Alianza Popular-Convivencia Catalana per la província de Barcelona el lloc número 22.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 12 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes