Quantcast
peoplepill id: ramon-balcells-i-basomba
RBIB
1 views today
1 views this week
Ramon Balcells i Basomba

Ramon Balcells i Basomba

Spanish physician
Ramon Balcells i Basomba
The basics

Quick Facts

Intro Spanish physician
Was Physician
From Spain
Type Healthcare
Gender male
Birth 8 March 1901, Sabadell, Vallès Occidental, Barcelona Province, Spain
Death 18 April 1946 (aged 45 years)
Star sign Pisces
Residence Sabadell, Vallès Occidental, Barcelona Province, Spain
Education
University of Barcelona
Peoplepill ID ramon-balcells-i-basomba
The details (from wikipedia)

Biography

Ramon Balcells i Basomba (la Guàrdia Lada, Montoliu de Segarra, 8 de març de 1901 - Sabadell, 18 d'abril de 1946) fou un metge sabadellenc.

Biografia

Ramon Balcells va estudiar el batxillerat a Manlleu i la carrera de Medicina a la Universitat de Barcelona, on es doctorà. El 1925, es matriculà a l'Institut Bodelogne de París per especialitzar-se en Tocologia i, un cop acabada l'especialitat, se n'anà a Brussel·les a estudiar Medicina Tropical. De retorn a Barcelona, acceptà l'oferiment de formar part de la Federació de Germandats, integrada per un grup de metges sabadellencs. És així com, incorporat a l'entitat medicoassistencial, s'instal·là a Sabadell i molt aviat es guanyà la confiança dels sabadellencs.

Home de profundes conviccions liberals i democràtiques, aconseguí l'amistat de significats militants sindicals i polítics d'esquerres, com Josep Moix, Miquel Bertran o Josep Rosas, i de personalitats de la burgesia sabadellenca, com Domènec Codina. L'any 1929 es casà a Itàlia amb Eduvigis Squassini, a qui havia conegut durant un viatge a Sud-amèrica en què s'havia enrolat voluntari quan feia el servei militar. Durant la dictadura de Primo de Rivera, i sobretot durant el franquisme, sofrí la repressió del règim autoritari pel sol fet de dispensar assistència mèdica a persones compromeses en la lluita contra la dictadura. Balcells era un gran lector i un apassionat melòman, home d'una vasta cultura que disposava d'una de les biblioteques més importants del Sabadell de l'època.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 07 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://coneix.sabadell.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=18008&Itemid=122
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes