Quantcast
peoplepill id: rafael-olmos-i-salaver
ROIS
1 views today
1 views this week
Rafael Olmos i Salaver

Rafael Olmos i Salaver

Rafael Olmos i Salaver
The basics

Quick Facts

From Spain
Gender male
Birth Barcelona, Spain
Politics Socialists' Party of Catalonia
The details (from wikipedia)

Biography

Rafael Olmos i Salaver és un llicenciat en filologia hispànica i exassessor del conseller d'Interior en projectes transversals de seguretat. Va ser el director general de la policia de Catalunya i el màxim responsable de l'acció d'aquesta força policial contra una manifestació d'estudiants del dia 18 de març de 2009 per protestar contra el desallotjament dels estudiants que formaven part de la Tancada a la Central contra el Pla Bolonya, així com a uns 30 periodistes que ho intentaven acreditar.

Rafael Olmos va qualificar de «correcta i proporcionada» l'actuació dels Mossos d'Esquadra en els incidents amb els universitaris antiBolonya, ja que, segons va afirmar, els estudiants havien mantingut una actuació «molt violenta». Sobre les agressions sofertes per quatre fotògrafs per part dels Mossos, Olmos va admetre que era un fet no «agradable» però que en el moment d'una càrrega era «complicat discernir». Però aquests periodistes gràfics anaven identificats amb un braçalet i estaven apartats de la multitud de manifestants.

El catedràtic d'Antropologia de la Universitat de Barcelona Manuel Delgado va qualificar de franquista l'actuació de la policia en el desallotjament de l'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona i la càrrega posterior. El conseller d'Interior, Joan Saura, es pronuncià finalment vint-i-quatre hores després i va reconèixer que li «preocupava» el que havia passat. Per aquest motiu va demanar un informe policíac exhaustiu sobre el que havia passat i demanà comparèixer al Parlament per explicar els fets. Setmanes més tard, Rafael Olmos va dimitir per aquests fets.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes