Quantcast
peoplepill id: rafael-duran-i-benet
RDIB
1 views today
1 views this week
Rafael Duran i Benet

Rafael Duran i Benet

Spanish painter
Rafael Duran i Benet
The basics

Quick Facts

Intro Spanish painter
Was Painter
From Spain
Type Arts
Gender male
Birth 2 December 1931, Terrassa, Vallès Occidental, Barcelona Province, Spain
Death 15 September 2015 (aged 83 years)
Star sign Sagittarius
The details (from wikipedia)

Biography

Rafael Duran i Benet (Terrassa, 1931 - Barcelona, 2015) Va ser un pintor català, nebot del també pintor Rafael Benet i Vancells, nebot al seu torn del pintor i decorador terrassenc Joaquim Vancells i Vieta. Tot i pertànyer a una família d'àmbit artístic reconegut (la seva àvia, Mercè Benet i Salas, va ser l'esposa de l'escultor Josep Llimona Bruguera, i una cosina seva, Maria Girona Benet, reconeguda pintora casada amb el també pintor Albert Ràfols Casamada, etc.) i l'amistat de la seva mare, Francesca Benet i Vancells, amb l'escultor i pintor Manolo Hugué, entre molts d'altres, i al taller de qui va passar un temps, es va considerar i definir sempre a si mateix com autodidacta, mantenint la seva personalitat pictòrica tant al marge com fos possible d'influències d'altri.

La seva obra té un fort impacte cromàtic i és plena de l'atmosfera que l'envolta, tant sigui la llum humida, potent, mediterrània, com la d'un dia gris al Nord.

En moltes ocasions preval el subjecte, més que no pas l'objecte i el conjunt d'una visualització general del que expressa en la tela, tot i que la seva pintura té una base impecable de dibuix perfecte que no s'imposa, ni condueix la visió. Els aspectes de la formació cromàtica i de composició, tenen gairebé sempre, un sentit de l'ordre no forçat, no encarcarat per les mateixes línies. De vegades, davant algunes de les seves pintures, es pot dir que pintava sensacions més que formes. Probablement és una faceta de l'art menys fàcil d'advertir i que dóna profunditat a un artista.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 01 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.enciclopedia.cat/ec-gec-0023215.xml
http://datos.bne.es/resource/XX1581300
http://viaf.org/viaf/93145542646396642232
http://www.enciclopedia.cat/EC-GEC-0023215.xml
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes