Quantcast
peoplepill id: rafael-delclos-saguer
RDS
1 views today
1 views this week
Rafael Delclós Saguer

Rafael Delclós Saguer

Spanish journalist (1897-1967)
Rafael Delclós Saguer
The basics

Quick Facts

Intro Spanish journalist (1897-1967)
Was Journalist
From Spain
Type Journalism
Gender male
Birth 7 November 1897, Maçanet de Cabrenys, l'Alt Empordà, Comarques Gironines, Spain
Death 5 November 1967 (aged 70 years)
Star sign ScorpioScorpio
The details

Biography

Rafael Delclós i Saguer (Maçanet de Cabrenys, 7 de novembre de 1897 - Barcelona, 5 de novembre de 1967) fou un periodista català.

A Girona va fer els estudis de Magistratura, carrera que exercí a Tordera (Maresme), i altres pobles de la província. Sentint un força especial per la vocació del periodisme, dirigí un setmanari infantil Alegria i altres publicacions del mateix gènere. L'any 1926 el comte de Montseny el feu director de la Hoja del Lunes; aquesta, sota les seves orientacions, es va mantenir molt en la línia tècnica i informativa de l'època. En aquest càrrec i va romandre fins a l'adveniment de la República, exercint funcions no tan sols directives, sinó també administratives.

Dirigí de bell nou la Hoja del Lunes des d'octubre de 1934 fins febrer de 1936. Havent entrat les tropes de Franco a Barcelona, tornà a dirigir aquest diari des de gener de 1939 fins a jubilar-se. Ja s'havia passat a l'Espanya de Franco amb anterioritat, i amb ella col·laborà eficaçment. A més de les ja citades, portà a fi d'altres activitats periodístiques; va pertànyer a la plantilla de redactors del Diario de Barcelona i fou delegat de l'agencia Efe per Catalunya.

Exercí funcions directives en l'Associació de la Premsa de Barcelona, entre elles la de vici-president primer durant vint anys. Es trobava en possessió de diverses distincions espanyoles i estrangeres, com la d'oficial de l'Orde del Mèrit Civil.

Era nebot per línia materna del jurista fill de la mateixa localitat Emili Saguer i Olivet (1965-1939).

Bibliografia

  • Enciclopèdia Espasa Suplement dels anys 1973-74, pàg. 254 (ISBN 84-239-4551-0)
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 01 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes