Quantcast
peoplepill id: rafael-colom-i-masferrer
RCIM
1 views today
1 views this week
Rafael Colom i Masferrer

Rafael Colom i Masferrer

Spanish violinist
Rafael Colom i Masferrer
The basics

Quick Facts

Intro Spanish violinist
Is Musician Violinist
From Spain
Type Music
Gender male
Birth 1931, Calonge i Sant Antoni, Baix Empordà, province of Girona, Spain
Age 90 years
The details (from wikipedia)

Biography

Rafael Colom i Masferrrer (Calonge, Baix Empordà, 1931) fou músic instrumentista català de tenora i violí.

Biografia

Rafael Colom va néixer el 9 de març del 1931 a Calonge. Els seus pares eren Josep Colom i Molla i Marina Masferrer i Vilar, tots dos de Calonge. El seu pare, que era músic professional, no volia que el seu fill continués la saga musical, sinó que es dediqués a estudiar per a enginyer. Però el seu pare va morir ofegat a Torre Valentina quan ell tenia només cinc anys. I el seu avi patern, Rafael Colom i Ametller, que feia classes de solfeig entre la mainada, el va incorporar al grup. I va estudiar solfeig. Després va anar amb els mestres Josep Gumà i Martí (violí), Miquel Faig i Solanes (tenora) i Ricard Viladesau i Caner (tenora i violí).

Però Rafael Colom volia ser fuster. I va compaginar aquesta feina amb la música. A més, va arribar a tocar amb diverses agrupacions musicals calongins, com la Tropical, Constelación i la principal de Calonge, refundada el 1951. Però l'any 1952 va entrar a la Principal de Llagostera, amb en Juli Esteve i Homs. Però també s'hi va estar un any. I va dedicar-se plenament a la fusteria. El 9 de desembre del 1962 es va casar a Palafrugell amb Maria Teresa Pérez Vert.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 30 Aug 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes