Quantcast
peoplepill id: preben-bertelsen
PB
1 views today
1 views this week
Preben Bertelsen

Preben Bertelsen

Danish psychologist
Preben Bertelsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish psychologist
Is Psychologist
From Denmark
Type Healthcare
Gender male
Peoplepill ID preben-bertelsen
The details (from wikipedia)

Biography

Preben Bertelsen er professor i samfunds- og personlighedspsykologi ved Psykologisk institut på Aarhus Universitet. Han har udgivet en lang række publikationer, blandt andet bogen "Tilværelsespsykologi. Et godt nok greb om tilværelsen" (2013, Frydenlund), denne bog giver en god indføring i Tilværelsespsykologien som er den psykologiske teori og praktiske metode, han har udviklet gennem sit forskningsarbejde.

Preben Bertelsens primære forskningsområde er de grundlæggende almenmenneskelige tilværelseskompetencer, hvormed mennesker bliver aktTilværelsespsykologienører i egen og fælles tilværelse. Særligt er han optaget af at forstå, hvordan udsatte unge - uanset diagnoser eller livshistorisk og kulturel baggrund - kan få et godt nok greb om tilværelsen. Endvidere at forstå politiske og religiøse bestræbelser, herunder også legale radikaliserede bestræbelser på at få greb om tilværelsen, samt at identificere risikofaktorer der kan føre til illegal voldelig politisk og religiøs radikalisering.

Aktuelt arbejder Preben Bertelsen i en række praksisprojekter på at implementere Tilværelsespsykologiens udviklings- og dannelsesredskaber på tre områder: (1) Tilværelsen som faglig dannelseselement i folkeskolens ældste klasser i samarbejde med Læreruddannelsen i Aarhus. (2) Tilværelsespsykologien som udviklings- og samtalemetode i socialpsykiatrien i samarbejde med Ungdomcentret i Aarhus. (3) Tilværelsespsykologien som teori og metode i forbindelse med det samarbejde han har med Østjyllands Politi og Aarhus Kommunes anti-radikaliseringsbestræbelser i den såkaldte Aarhus Model.

Kilder

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://psy.au.dk/forskning/forskerwebsites/preben-bertelsen/tilvaerelsespsykologi/hvad-er-tilvaerelsespsykologi/
http://psy.au.dk/pb
http://psy.au.dk/forskning/forskerwebsites/preben-bertelsen/publikationer/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes