Quantcast
peoplepill id: poul-antonsen
PA
1 views today
1 views this week
Poul Antonsen

Poul Antonsen Danish politician

Danish politician
Poul Antonsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish politician
Was Politician Businessperson
From Denmark
Type Business Politics
Gender male
Birth 7 February 1931
Death 19 December 2007 (aged 76 years)
Star sign AquariusAquarius
Politics Venstre
The details

Biography

Poul Antonsen (7. februar 1931 – 19. december 2007) var en dansk erhvervsmand, politiker og medlem af Folketinget. Han er far til folketingsmedlem Charlotte Antonsen.

Erhvervskarriere

Han blev cand.polit. i 1958, hvorefter han var ansat i Finansministeriet i tre år. Herefter kom han til Industrirådet. I 1970 blev han direktør for De Danske Provinsbankers Forening og i 1972 direktør i Bryggeriforeningen.

Politikere

Han var formand for Venstres Studenter 1956-57, redaktør for Liberal Debat 1960-65 og blandt de personer fra denne kreds, der brød med Venstre og stiftede Liberalt Centrum. Han var medlem af Folketinget for Liberalt Centrum 1966-68, men arbejdede for en opløsning af partiet, efter at det i 1968 ikke kom over spærregrænsen. Han vendte tilbage til Venstre og var medlem af hovedbestyrelsen 1973-87.

Deltagelse i Firmaet

Tidligere rektor for Holstebro Gymnasium, Ole Balslev, stod frem i Jyllands-Posten i 2013 og fortalte om sit medlemskab af Arne Sejrs efterretningstjeneste, Firmaets, Analysegruppe i perioden 1956 til 1960. Analysegruppen havde i alt seks medlemmer, og arbejdet bestod hovedsagelig i at gennemlæse Land og Folk, vurdere artiklernes karakter og sammenholde indholdet med data fra aflytningen af DKP-politikeren Alfred Jensen.

Balslev blev rekrutteret til Firmaet, da han som filologistuderende boede på Nordisk Kollegium i København. Balslev var medlem af Hjemmeværnets Akademisk Skytteforening, og da han en dag dukkede op i uniform, blev det bemærket af medbeboeren Poul Antonsen. Antonsen inviterede Balslev til et møde, og Balslev mødte derfor første gang Arne Sejr i dennes lejlighed på Serridslevvej på Østerbro i efteråret 1956. Balslev bekræfter, at finansieringen af Firmaet i hvert fald kom fra Det Konservative Folkeparti og måske fra Venstre (Antonsens parti) og Socialdemokratiet.

Kilder

  • Berlingske Tidende, 23. december 2007.

Eksterne henvisninger

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://gravsted.dk/person.php?navn=poulantonsen
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes