Quantcast
peoplepill id: poul-antonsen
PA
1 views today
1 views this week
Poul Antonsen

Poul Antonsen

Danish politician
Poul Antonsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish politician
Was Politician Businessperson
From Denmark
Type Business Politics
Gender male
Birth 7 February 1931
Death 19 December 2007 (aged 76 years)
Star sign Aquarius
Politics Venstre
Peoplepill ID poul-antonsen
The details

Biography

Poul Antonsen (7. februar 1931 – 19. december 2007) var en dansk erhvervsmand, politiker og medlem af Folketinget. Han er far til folketingsmedlem Charlotte Antonsen.

Erhvervskarriere

Han blev cand.polit. i 1958, hvorefter han var ansat i Finansministeriet i tre år. Herefter kom han til Industrirådet. I 1970 blev han direktør for De Danske Provinsbankers Forening og i 1972 direktør i Bryggeriforeningen.

Politikere

Han var formand for Venstres Studenter 1956-57, redaktør for Liberal Debat 1960-65 og blandt de personer fra denne kreds, der brød med Venstre og stiftede Liberalt Centrum. Han var medlem af Folketinget for Liberalt Centrum 1966-68, men arbejdede for en opløsning af partiet, efter at det i 1968 ikke kom over spærregrænsen. Han vendte tilbage til Venstre og var medlem af hovedbestyrelsen 1973-87.

Deltagelse i Firmaet

Tidligere rektor for Holstebro Gymnasium, Ole Balslev, stod frem i Jyllands-Posten i 2013 og fortalte om sit medlemskab af Arne Sejrs efterretningstjeneste, Firmaets, Analysegruppe i perioden 1956 til 1960. Analysegruppen havde i alt seks medlemmer, og arbejdet bestod hovedsagelig i at gennemlæse Land og Folk, vurdere artiklernes karakter og sammenholde indholdet med data fra aflytningen af DKP-politikeren Alfred Jensen.

Balslev blev rekrutteret til Firmaet, da han som filologistuderende boede på Nordisk Kollegium i København. Balslev var medlem af Hjemmeværnets Akademisk Skytteforening, og da han en dag dukkede op i uniform, blev det bemærket af medbeboeren Poul Antonsen. Antonsen inviterede Balslev til et møde, og Balslev mødte derfor første gang Arne Sejr i dennes lejlighed på Serridslevvej på Østerbro i efteråret 1956. Balslev bekræfter, at finansieringen af Firmaet i hvert fald kom fra Det Konservative Folkeparti og måske fra Venstre (Antonsens parti) og Socialdemokratiet.

Kilder

  • Berlingske Tidende, 23. december 2007.

Eksterne henvisninger

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://gravsted.dk/person.php?navn=poulantonsen
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes