Quantcast
peoplepill id: poul-agger-1
PA
1 views today
1 views this week
Poul Agger

Poul Agger

Danish artist
Poul Agger
The basics

Quick Facts

Intro Danish artist
Is Artist Painter Sculptor Graphic artist
From Denmark
Type Arts Creativity
Gender male
Birth 15 May 1936, Copenhagen, Capital Region of Denmark, Denmark, Kingdom of Denmark
Age 85 years
The details (from wikipedia)

Biography

Poul Winkel Agger (født 15. mai 1936 i København) er en dansk maler, grafiker og billedhugger. Han var elev av Mogens Andersen i perioden 1955–1958. Hos Andersen ble han blant annet skolert i tegning etter klassisk skulptur på Statens Museum for Kunst. Selv utviklet Agger tidlig en fabulerende kunst, med surrealistiske undertoner.

Aggers bilder kjennetegnes av kontrasten mellom maskinaktige former, dels malt i rene farger og forsynt med ansiktstrekk og amøbeformer – og bakgrunnen, som oftest er ensfarget i grått, blått, hvitt eller svart. Hans grafiske arbeider har i stor grad vært konsentrert om svart/hvite linoleumstrykk. I 1980-årene begynte han å arbeide med serigrafi. Både i linoleumstrykkene og serigrafiene er amøbeformene fremherskende. Fra 1987 har han også arbeidet med skulpturer av steintøy.

Agger var en av initiativtagerne til Sommerudstillingen i 1961. Dette var gjennom flere år et viktig alternativ til de etablerte utstillingene i Danmark. Han er også medlem av kunstnerorganisasjonen Grønningen, en av Danmarks største.

Agger er representert ved mange av de danske kunstmuseer og i andre offentlige samlinger. Han har utført utsmykninger flere steder i Danmark.

Referanser

Litteratur

Eksterne lenker

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes