Quantcast
peoplepill id: philips-de-blote
PDB
1 views today
2 views this week
Philips de Blote

Philips de Blote

Philips de Blote
The basics

Quick Facts

From Netherlands
Gender male
The details

Biography

Philips de Blote was een vertrouweling van de graaf van Holland. Hij was de bouwheer van het kasteel Keenenburg en eigenaar van Te Blotinghe in Rijswijk. Philips was schout van Delft, secretaris van de tresorie van graaf Willem VI, en verschillende malen baljuw en dijkgraaf van Delfland en Schieland.

In 1407 kocht hij van graaf Willem VI diens huis in Delft. In 1408 gaf hij opdracht om een windwatermolen bij Alkmaar te bestuderen. Later bouwde hij de Kerkpoldermolen om tot poldermolen en verwierf het maalrecht. In 1412 kreeg hij de grond van het latere Keenenburg in erfpacht. Vlakbij had het stamhuis van de verwante familie Hodenpijl gestaan. In 1413 verkocht hij zijn bezittingen in Delft zodat hij in Schipluiden een nieuw kasteel Keenenburg kon bouwen.

Philips de Blote was een Hoek. Hij verdedigde als zodanig een blokhuis in Rotterdam, en was later hoofdman op de vloot. Hij stierf waarschijnlijk voor 10 december 1427, want toen erfde zijn jongere broer Dirc de Blote zijn bezittingen.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 18 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://historischeverenigingoud-schipluiden.nl/wp-content/uploads/2014/05/jaarverslag2004.pdf
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes