Quantcast
peoplepill id: peter-schuetze
PS
1 views today
1 views this week
Peter Schütze

Peter Schütze

Danish businessperson
Peter Schütze
The basics

Quick Facts

Intro Danish businessperson
Is Businessperson
From Denmark
Type Business
Gender male
Birth 30 October 1948, Hørsholm, Denmark
Age 72 years
Star sign Scorpio
The details

Biography

Peter Schütze (født 30. oktober 1948 i Hørsholm) er en dansk økonom, der er tidligere administrerende direktør for Nordea Bank Danmark A/S. I juni 2011 er Peter Schütze tiltrådt som ny bestyrelsesformand for DSB.

Schütze blev i 1967 matematisk student fra Rungsted Statsskole og i 1973 cand.polit. fra Københavns Universitet.

Han fik efterfølgende ansættelse ved det daværende Privatbanken, hvor han havde arbejdet som student. Han arbejdede først med driftsøkonomi og blev i 1981 chef for bankens valutastyring. Han avancerede til vicedirektør og udlandschef i 1983, men blev i 1988 indlandschef. I 1990 blev han divisionsdirektør. Efter fusionen til Unibank i 1992 fortsatte han som bankens direktør og blev i 1999 koncerndirektør for Unidanmark. Efter at Unibank gennem endnu en fusion blev til Nordea i 2000 blev han direktør for stab og indkøb, vicedirektør og formand for direktionen. I 2002 blev han chef for Nordeas aktiviteter i Danmark og medlem af Group Executive Management i hele koncernen. Han har siden 2004 været direktør for koncernens retail-aktiviteter og administrerende direktør for Nordea i Danmark.

Han fungerede gennem en årrække som underviser ved Københavns Universitet og Handelshøjskolen i København.

I 2000-2001 var han formand for Finansrådet og har desuden været medlem af bestyrelsen for Copenhagen Business School og for Nordea-fonden.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes