Quantcast
peoplepill id: peter-poulsen
PP
1 views today
1 views this week
Peter Poulsen

Peter Poulsen Danish actor

Danish actor
Peter Poulsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish actor
Was Actor
From Denmark
Type Film, Television, Stage and Radio
Gender male
Birth 18 November 1905, Hornbæk, Denmark
Death 21 May 2006
Star sign ScorpioScorpio
Family
Spouse: Inga Schultz
The details

Biography

For alternative betydninger, se Peter Poulsen.

Peter Valdemar Poulsen (18. november 1905 i Hornbæk – 21. maj 2006) var en dansk skuespiller.

Student fra Birkerød Kostskole.

Gik på Svend Methlings elevskole 1927-1930.

Optrådte siden på bl.a. Dagmarteatret, Riddersalen, Folketeatret og på provinsturnéer.

Fra midten af 1960'erne trak Peter Poulsen sig mere eller mindre tilbage, men gjorde dog i en sen alder comeback to gange, da han medvirkede i to spillefilm fra 1986 og 1990.

Har været gift med skuespillerinden Inga Schultz.

Han var Danmarks ældste skuespiller, indtil han døde den 21. maj 2006 i en alder af 100 år.

Filmografi

  • Under byens tage – 1938
  • Kongen bød – 1938
  • Elverhøj – 1939
  • En desertør – 1940
  • Møllen – 1943
  • For frihed og ret – 1949
  • Hejrenæs – 1953
  • Ullabella – 1961
  • Eventyr på Mallorca – 1961
  • Flamberede hjerter – 1986
  • Sirup (film) – 1990

Eksterne henvisninger

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://gravsted.dk/person.php?navn=peterpoulsen
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/2612
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=826
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=12734
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes