Quantcast
peoplepill id: per-einar-binder
PB
1 views today
1 views this week
Per-Einar Binder

Per-Einar Binder

Norwegian psychologist
Per-Einar Binder
The basics

Quick Facts

Intro Norwegian psychologist
Is Psychologist
From Norway
Type Healthcare
Gender male
Birth 20 December 1967, Bærum, Norway
Age 53 years
Star sign Sagittarius
The details (from wikipedia)

Biography

Per Einar Binder (født 20. desember 1967) er en norsk psykolog og arbeider som professor i psykologi ved Institutt for klinisk psykologi, Det psykologiske fakultet, Universitetet i Bergen.

Karriere

Binder er utdannet psykolog ved Universitetet i Bergen i 1995. Han er videreutdannet som psykologspesialist i tre spesialiteter: Klinisk voksenpsykologi, klinisk barne- og ungdomspsykologi og intensiv psykoterapi. I 2001 avla han doktorgrad ved Universitetet i Bergen, og oppnådde graden dr.psychol., med avhandlingen «Individet og den meningsbærende andre. En teoretisk undersøkelse av de mellommenneskelige forutsetningene for psykisk liv og utvikling med utgangspunkt i Donald Winnicotts teori». Han har senere publisert forskningsartikler om blant annet bedringsprosesser og allianseutfordringer i psykoterapi og mindfulness-baserte behandlingsformer. I tillegg har Binder skrevet fagbøker om mindfulness og eksistenspsykologi (Et oppmerksomt liv. Om kropp, relasjon og nærvær i eksistensens psykologi), medfølelse og selvmedfølelse (Den som vil godt. Om medfølelsens psykologi), og en bok om prestasjonssamfunn, selvmedfølelse og selvrespekt for et allment publikum (Ikke vær så slem mot deg selv. En veiviser i det ufullkomne livet).

Binder har arbeidet som psykolog i psykisk helsevern, men arbeider nå med forskning og undervisning ved Universitetet i Bergen. Han er professor ved Institutt for klinisk psykologi ved Det psykologiske fakultet.

Binder har også vært tilknyttet Regionalt kunnskapssenter for barn og unge, Vest, Uni helse, Uni Research fra 2004 til 2013.

Forskning

Binder er aktiv innenfor kvalitativ forskning på psykoterapiprosesser og andre personlige endrings- og utviklingsprosesser, forskning på hermeneutisk-fenomenologisk metode, relasjonell, emosjonsorientert og eksistensiell psykoterapi, og «mindfulness», medfølelse og selvmedfølelse. Han er involvert i forskningsprosjekter om blant annet selvmedfølelse og konstruktiv selvkontroll, Mindfulness basert kognitiv terapi ved tilbakevendende depresjon og bedringsprosesser i psykoterapi.

Eksterne lenker

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.uib.no/personer/Per.Binder#forskningsfelt
http://www.uib.no/info/dr_grad/2001/binder.html
https://web.archive.org/web/20170810170048/http://www.uib.no/info/dr_grad/2001/binder.html
https://app.cristin.no/persons/show.jsf?id=45016
http://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/dlSearch.do?vid=BIBSYS&institution=BIBSYS&query=any,contains,Binder,+Per-Einar
http://app.cristin.no/persons/show.jsf?id=45016
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes