Quantcast
peoplepill id: pekka-silander
PS
1 views today
2 views this week
Pekka Silander
Finnish politician

Pekka Silander

Pekka Silander
The basics

Quick Facts

Intro Finnish politician
Is Politician
From Finland
Field Politics
Gender male
Death 14 May 1968
Politics Finnish People's Democratic League
The details (from wikipedia)

Biography

Pekka Tuomo Kaleva Silander (15. maaliskuuta 1925 Askainen – 14. toukokuuta 1968 Turku) oli suomalainen sähköasentaja, Metallityöväen liiton toimitsija ja Suomen kansan demokraattisen liiton kansanedustaja.

Silanderin vanhemmat olivat ahtaaja Vihtori Anselm Silander ja Alli Eliina Mäkinen. Hän kävi keskikoulun ja työskenteli sähköasentajana eri laivatelakoilla Turussa 1942–1943 ja 1945–1963. Silander oli päätoimisena luottamusmiehenä Valmetin Pansion telakalla ja hän toimi Metallityöväen liiton Turun ammattiosaston toimitsijana 1964–1966.

Silander oli kansanedustajana 1966–1968 edustaen Turun läänin eteläistä vaalipiiriä. Hän kuoli kesken edustajakautensa toukokuussa 1968 ja tilalle nousi Ensio Laine. Silander oli presidentin valitsijamies vuoden 1968 vaaleissa ja hän kuului myös Turun kaupunginvaltuustoon.

Silander oli Metallityöväen liiton liittovaltuuston puheenjohtaja ja SAK:n työvaliokunnan jäsen. Hän kuului Suomen kommunistisen puolueen Turun piirikomiteaan, Työväen urheiluliiton liittovaltuustoon ja Valmet Oy:n hallintoneuvostoon.

Pekka Silander oli naimisissa vuodesta 1945 Kerttu Saarisen kanssa.

Lähteet

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Pekka Silander

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes