Quantcast
peoplepill id: paul-van-musscher
PVM
1 views today
3 views this week
Paul van Musscher

Paul van Musscher

Dutch police officer
Paul van Musscher
The basics

Quick Facts

Intro Dutch police officer
Is Police officer
From Netherlands
Type Law
Gender male
The details

Biography

Paul van Musscher (Haarlem, 1964) is een Nederlandse politiefunctionaris, die per 1 december 2013 benoemd is tot hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Den Haag. Hiervoor was hij 2 jaar plaatsvervangend hoofdcommissaris van de eenheid.

Nadat hij in 1995 de politieacademie af heeft gerond, volgt Van Musscher een master aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Hij was toen al jaren aan het werk als wachtmeester bij de Rijkspolitie. Na zijn studies heeft Van Musscher zich verder ontwikkeld binnen de Politie. Zo zat hij onder andere bij de recherche van het voormalige korps Hollands Midden en de afdeling handhaving van korps Haaglanden.

In 2015 raakt hij samen met burgemeester Jozias van Aartsen in opsraak na aanhoudende rellen en ontevredenheid in de Haagse Schilderswijk. De oorzaak was de dood van Mitch Henriquez, het werd Van Musscher verweten dat er wordt gediscrimineerd en stelselmatig buitensporig geweld werd gebruikt tegen specifieke delen van de bevolking. Onder andere theateramker J├Ârgen Raymann, zanger Typhoon en actrice Hadewych Minis maakte zich hard voor een vertrek van de bestuurder.

Voorganger:
Henk van Essen
Hoofdcommissaris van Regionale Eenheid Den Haag
(2013-heden)
Opvolger:
huidige
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.algemenebestuursdienst.nl/actueel/nieuws/2014/03/14/paul-entken-benoemd-als-hoofd-operatien-eenheid-den-haag-bij-de-nationale-politie
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/23/ik-walg-van-politieagenten-die-zich-marokkanenverdelgers-noemen-a3977731
https://www.ad.nl/binnenland/bn-ers-willen-vertrek-van-politiechef~a68dacf3/
https://www.omroepwest.nl/nieuws/3241356/Mitch-Henriquez-wat-weten-we-tot-nu-toe
https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/erken-discriminatie-bij-de-politie~b3806828/
http://www.wikiportret.nl/
https://www.politie.nl/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes