Quantcast
peoplepill id: patrick-de-bruyn
PDB
2 views today
8 views this week
Patrick De Bruyn

Patrick De Bruyn

Belgian writer
Patrick De Bruyn
The basics

Quick Facts

Intro Belgian writer
Is Writer
From Belgium
Type Literature
Gender male
Birth 22 August 1955
Age 66 years
The details (from wikipedia)

Biography

Patrick De Bruyn (Halle, 22 augustus 1955) is een Vlaams misdaadauteur.

Biografie

Hij studeerde psychologie en kwam terecht in de personeelsrekrutering.

Werk

In 1998 verscheen zijn eerste misdaadroman, File, in 2000 gevolgd door Indringer. Tussen 2001 en 2006 schreef hij de drie thrillers Vermist, Verminkt en Verdoemd. Met Verliefd brak Patrick De Bruyn in 2007 definitief door bij het grote publiek. Passie kwam uit in het voorjaar van 2008. Eveneens in 2008 verscheen een volledig herziene editie van Indringer.

Zijn thrillers worden gekenmerkt door een beschrijving van gewone mensen die door het noodlot of door eigen toedoen in een nachtmerrie belanden.

Zijn boeken werden genomineerd voor de Gouden Strop (1 x), de Diamanten Kogel (2 x) en de Hercule Poirotprijs (4 x).

Met Dodelijk Verlangen won hij de Hercule Poirotprijs 2010.

Bibliografie

  • File (1998)
  • Indringer (2000)
  • Vermist (2001 - Manteau)
  • Verminkt (2004 - Manteau)
  • Verdoemd (2006 - Manteau)
  • Verliefd (2007 - Manteau)
  • Passie (2008 - Manteau)
  • Indringer (herziene editie - 2008 - Manteau)
  • Dodelijk Verlangen (2010 - Manteau)
  • Charly (2014 - Manteau)
  • Buren (2014 - Manteau)
  • Slaapwel (2015 - Manteau)

Externe link

  • Virtual International Authority File (VIAF): 48745478
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes