Quantcast
peoplepill id: patrice-vergriete
PV
1 views today
1 views this week
Patrice Vergriete

Patrice Vergriete

French politician
Patrice Vergriete
The basics

Quick Facts

Intro French politician
Is Politician
From France
Type Politics
Gender male
Birth 4 July 1968, Dunkirk, Communauté urbaine de Dunkerque, Nord, France
Age 53 years
Star sign Cancer
The details (from wikipedia)

Biography

Patrice Vergriete (4 juli 1968, Duinkerke) is een Franse linkse politicus. Hij is burgemeester van de stad Duinkerke.

Biografie

Vergriete ging naar school in Duinkerke aan het toenmalige Collège Boileau en daarna het Lycée Jean-Bart. Vervolgens behaalde hij aan de Parijse École Polytechnique een diploma Ingenieur Bruggen en Wegen (Ingénieur des ponts et chaussées) en een doctoraat.

Hij startte zijn professionele carrière bij de OESO en ging daarna op een ministerkabinet werken. Daarna keerde hij terug naar zijn thuisstad Duinkerke, waar hij van 2000 tot 2008 het "Agence d'Urbanisme de Dunkerque" (AGUR) leidde.

Ook in Duinkerke was hij politiek actief. In 2001 werd hij er schepen (adjoint au maire) onder burgemeester Michel Delebarre. Hij legde dat mandaat in 2013 neer en nam deel aan de gemeenteverkiezingen van 2014. In de tweede stemronde werd hij er met 55,53% van de stemmen verkozen tot burgemeester. Hij werd op 17 april 2014 ook voorzitter van de intercommunale Stedelijke gemeenschap van Duinkerke.

Externe links

Voorganger:
Michel Delebarre
Burgemeester van Duinkerke
2014-...
Opvolger:
...
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 01 Aug 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes