Quantcast
peoplepill id: oyvind-lyslo
�L
3 views today
3 views this week
Øyvind Lyslo

Øyvind Lyslo

Norwegian musician
Øyvind Lyslo
The basics

Quick Facts

Intro Norwegian musician
Is Musician Guitarist
From Norway
Type Music
Gender male
Birth 23 September 1960
Age 60 years
Star sign Libra
Peoplepill ID oyvind-lyslo
The details (from wikipedia)

Biography

Øyvind Lyslo (født 23. september 1960) er en norsk gitarist fra Sandane i Gloppen kommune.

Lyslo har musikkutdanning frå Griegakademiet, Norges musikkhøgskole i Oslo og Musikkhøgskulen i Frankfurt am Main. Han har turnert i inn- og utland, blant annet for Rikskonsertene.

I 1991 ble han nominert til Spellemannprisen for CD-en Syngande strenger sammen med Arne M. Sølvberg på hardingfele og fele.

I dag er Lyslo bosett i Førde og arbeider som fylkesmusikkleder i Sogn og Fjordane, frilansmusiker og gitarlærer.

Diskografi

Øyvind Lyslo er gitarist på følgende utgivelser:

  • 2002, «Tonar frå mitt ringe strengespel», med Dagfinn Instanes
  • 2001, «Mjukt skjer åra», med Kåre Håland / Aslaug Låstad Lygre
  • 1999, «Ro, ro til Siraland», med Kjersti Wiik
  • 1998, «Slørblå junikveld», med Per H. Indrehus
  • 1997, «Strilesølv», med Kjersti Wiik
  • 1994, «Sognedølen», med Ramstadlaget
  • 1994, «Om desse steinane tala...», med Glenn E. Haugland
  • 1991, «Gloppen Jentekor», med Gloppen Jentekor
  • 1990, «Syngande Strenger», med Arne M. Sølvberg / Øyvind Lyslo

Stipend

Øyvind Lyslo har mottatt støtte fra følgende fond og instanser:

  • Fond for utøvende kunstnere i 1986, 1990, 2003, 2004 og 2005
  • TONO i 1990, 2004 og 2005
  • Statens kunstnerstipend i 1993 og 2002
  • Tysk statsstipend, DAAD fra 1986 til 1988
  • Kunstfagstipend i 1984 og 1985
  • Ole Bulls Fond i 1984

Se også

  • Liste over kjente personer fra Gloppen kommune

Eksterne lenker

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://bibsys-almaprimo.hosted.exlibrisgroup.com/primo_library/libweb/action/dlSearch.do?institution=BIBSYS&vid=BIBSYS&search_scope=blended_scope&query=lsr39,exact,33791
https://viaf.org/viaf/231740804
http://isni.org/0000000130998279
http://www.oyvindlyslo.com/
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes