Quantcast
peoplepill id: otto-hutter
OH
1 views today
1 views this week
Ottó Hutter
Magyar informatikus

Ottó Hutter

Ottó Hutter
The basics

Quick Facts

Intro Magyar informatikus
Was Computer scientist
From Hungary
Field Technology Science
Gender male
Birth 1960
Death 21 February 2006 (aged 46 years)
The details (from wikipedia)

Biography

Hutter Ottó (1960 – 2006. február 21.) magyar informatikus, az eLearning Fórum kezdeményezője és társelnöke. Egyike volt azoknak, akik elsőként ismerték fel az eLearning meghatározó jelentőségét az oktatásban, és e terület meghatározó alakjává, iskolateremtő egyéniségévé vált.

Életpályája

Hutter Ottó 1984-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki karán, 1985-ben híradástechnikai szakmérnöki, 1989-ben egyetemi doktori címet szerzett. A SZTAKI-ban kezdett el dolgozni, majd 2002-ben az eLearning részleget vette át. Fiatal szakemberként a vezetője illetve tagja volt több eLearninggel foglalkozó szakmai bizottságnak. 2001-től a CIO Fórum konferencia sorozat programbizottságának elnöke, 2002-től az eLearning Fórum konferencia sorozat program- és szervezőbizottságának is tagja volt. Alapítója és társelnöke volt az eLearning szabványosítási bizottságnak, tagja az OM Digitális Taneszköz Minősítő Bizottságának, kezdeményezője és társszervezője az „eLearning Fórum” konferenciasorozatnak. 2006. február 21-én, 45 éves korában hunyt el tragikus körülmények között.

Művei

Szerzője illetve szerkesztője két szakkönyvnek és több tucatnyi szakmai publikációnak.

Emlékezete

Emlékére adják át minden évben a Hutter Ottó-díjat.

Jegyzetek

  1. Archivált másolat. [2014. október 16-i dátummal az eredetiből archiválva]. (Hozzáférés: 2014. október 9.)
  2. Origo – Elhunyt Hutter Ottó
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 10 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Ottó Hutter

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes