Quantcast
peoplepill id: oleguer-bellavista-i-bou
OBIB
1 views today
1 views this week
Oleguer Bellavista i Bou

Oleguer Bellavista i Bou

Oleguer Bellavista i Bou
The basics

Quick Facts

Was Cleric Chaplain Activist Political activist
From Spain
Type Activism Religion Politics
Gender male
Birth 5 March 1928, Sabadell, Vallès Occidental, Barcelona Province, Spain
Death 29 November 2005, Cornellà de Llobregat, Baix Llobregat, Barcelona Province, Spain (aged 77 years)
Star sign PiscesPisces
The details

Biography

Oleguer Bellavista i Bou (Sabadell, Vallès Occidental, 5 de març de 1928 - Cornellà de Llobregat, Baix Llobregat, 29 de novembre de 2005) fou un capellà i activista català especialitzat en moviments catòlics obrers.

Biografia

Va exercir de capellà durant vint-i-vuit anys essent rector d'un barri obrer a la ciutat de Cornellà de Llobregat durant més de deu anys. Secularitzat posteriorment, va treballar a l'Arxiu Diocesà i va ser professor de religió a l'Institut Eugeni d'Ors de Badalona; consiliari durant més de vint anys dels moviments obrers ACO (Acció Catòlica Obrera) i JOC (Joventut Obrera Catòlica); secretari del Grup Cristià de Promoció i defensa dels drets humans (1970-1975); fundador i director durant catorze anys de la revista Correspondència (1963-1977); i secretari del Grup de No-Alineats, membres de l'Assemblea de Catalunya.

Fundador i secretari de la Trobada Permanent d'Entitats d'Església (1975-1981), fundador i director de l'Arxiu Històric Municipal de Centelles (Osona) des de la seva fundació l'any 1988 fins al 1999.

Publicacions

També és autor de diversos llibres:

  • Los sacerdotes solidarios (1971)
  • Evolució d'un barri obrer Almeda-Cornellà (1977)
  • Murmuris d'estels (1997)

A més ha escrit articles en diverses revistes i ha col·laborat en diverses publicacions de l'Arxiu Diocesà de Barcelona.

Fons personal

El seu fons personal es conserva a l'Arxiu Nacional de Catalunya. El fons conté la documentació generada i rebuda per Oleguer Bellavista, principalment fruit de la seva activitat relacionada amb els moviments catòlics obrers i amb l'Església. Del conjunt del fons destaca la col·lecció de publicacions sobre l'Església, sobre moviment obrer i drets humans, i especialment, la col·lecció de la revista Correspondència de la qual fou fundador i director. També cal remarcar la documentació que inclou sobre l'Assemblea de Catalunya i el Grup de No-Alineats, informes, fullets i altra material de treball.

 Enllaços externs

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 30 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat/ArxiusEnLinia/fitxaFons.do?cerca=fons&codigrup=ANC&idarxiu=1&idfons=337
http://www.memoria-antifranquista.com/webvella/bios/oleguerbellavista.htm
http://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat/ArxiusEnLinia/fitxaFons.do?pos=0&total=1&page=1&cerca=fons&tipusUnitatCerca=0&tipusUnitatCerca=1&selecimatges=&contingut=&dataInici=&dataFi=&dataConcreta=0&codiDescOno=&codiDescOno2=&relDescOno=&codiDescTema=&codiDescTema2=&relDescTema=&codiDescTopo=&llocPrecis=&codiAutor=&titol=&tipusdoc=&tipusfons=&nomfons=OLEGUER%20BELLAVISTA%20I%20BOU&sign=&desc=&codigrup=ANC&codiarxiu=&codifons=&idarxiu=1&idfons=337&unitatInici=&unitatFi=&codiProcCerca=&codiClassCerca=&tipusdoc1=&tipusdoc2=&tipusdoc3=&tipusdoc4=&tipusdoc5=&suport=&proces=&cromia=&format=&codiReportatge=&projecte=&tecSuport=&codiEntGeneradora=
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes