Quantcast
peoplepill id: oerjan-landstroem
�L
1 views today
1 views this week
Örjan Landström
Swedish actor

Örjan Landström

Örjan Landström
The basics

Quick Facts

Intro Swedish actor
Is Actor
From Sweden
Field Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 8 March 1965, Gällivare, Sweden
Age 57 years
Star sign Pisces
The details (from wikipedia)

Biography

Lars Örjan Landström, född 8 mars 1965 i Gällivare, Lappland, är en svensk skådespelare.

Biografi

Landström växte upp utanför Luleå och flyttade därefter till Stockholm med planer på att bli ingenjör. Han arbetade som byggnadsarbetare innan han kom in vid scenskolan i Malmö 1990. Han gjorde sin praktik hos den fria teatergruppen Darling Desperados och medverkade bland annat i pjäsen Bombi Bitt och jag. 1993–1996 var han anställd vid Folkteatern i Göteborg och 1996–1997 vid Angereds teater. Sedan 1997 är han frilans och har gjort ett flertal film- och TV-roller.

Han spelade en sympatisk hantverkare i sista säsongen av Svenska hjärtan 1998, boxaren i filmen Knockout 2000 och pappan i Emma och Daniel – mötet 2003. Sedan 2007 driver han en egen byggfirma och varvar byggjobb med skådespelaruppdrag. Han är bosatt på Öckerö utanför Göteborg.

Filmografi[4]

  • 1994 – Rena rama Rolf (TV-serie)
  • 1997 – Glappet (TV-serie)
  • 1997 – Rika barn leka bäst
  • 1998 – Svenska hjärtan (TV-serie)
  • 1998 – Vita lögner (TV-serie)
  • 1998 – Älskade Lotten (TV-serie)
  • 2000 – Knockout
  • 2001 – Anderssons älskarinna (TV-serie)
  • 2001 – Kommissarie Winter (TV-serie)
  • 2001 – Livvakterna
  • 2001 – Switch Off
  • 2002 – Det brinner! (TV-serie)
  • 2002 – Familjen (TV-serie)
  • 2002 – Gåvan
  • 2002 – Rum 703
  • 2002 – Skenäktenskap
  • 2002 – Talismanen (TV-serie)
  • 2003 – De drabbade (TV-serie)
  • 2003 – Emma och Daniel: Mötet
  • 2003 – Norrmalmstorg
  • 2003 – Solbacken: Avd. E (TV-serie)
  • 2004 – Graven (TV-serie)
  • 2004 – Orka! Orka! (TV-serie)
  • 2005 – Lasermannen (TV-serie)
  • 2006 – Offside
  • 2007 – Upp till kamp (TV-serie)
  • 2008 – Den krossade tanghästen
  • 2008 – Kommissarien och havet - I denna ljuva sommartid (TV-serie)
  • 2009 – Elkland
  • 2009 – Fallet (TV-serie)
  • 2009 – Karaokekungen
  • 2010 – Isolerad
  • 2013 – Fjällbackamorden: Havet ger, havet tar
  • 2014 – Ängelby (TV-serie)

Teater

Roller

År Roll Produktion Regi Teater
2007 Storstadsljus
Stefan Metz Göteborgs stadsteater

Referenser

  1. ^ Sveriges befolkning 1990: Landström, Lars Örjan
  2. ^ [ ] ”Svensk Filmdatabas”. http://www.sfi.se/sv/svensk-filmdatabas/Item/?type=PERSON&itemid=244609&iv=BIOGRAPHY. Läst 7 april 2014. 
  3. ^ [ ] Bergström, Magnus (6 september 2007). ”Skådisar väljer snickarrollen” (PDF). byggnadsarbetaren.se. sid. 38–39. http://www.byggnadsarbetaren.se/files/Pdf-hela_tidningen/2007-09-06-nr-12-2007.pdf. Läst 8 april 2014. 
  4. ^ [ ] ”IMDB.com”. http://www.imdb.com/name/nm0485176/. Läst 7 april 2014. 
  5. ^ ”Lars Örjan Landström”. ratsit.se. http://www.ratsit.se/19650308-Lars_Orjan_Landstrom_Ockero/bQjWzQ4EBKv_94XpCPCuEADKjFW6PjafFxX7zRv8JQQ. Läst 8 april 2014. 
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 27 May 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Örjan Landström

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes