Quantcast
peoplepill id: nora-gharib
NG
1 views today
2 views this week
Nora Gharib

Nora Gharib

Belgian singer, actress and presenter
Nora Gharib
The basics

Quick Facts

Intro Belgian singer, actress and presenter
Is Singer Actor Television presenter
From Belgium
Type Film, TV, Stage & Radio Music
Gender female
Birth 1 September 1993, Antwerp, Belgium
Age 27 years
Star sign VirgoVirgo
The details

Biography

Portaal    Film
Muziek
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 1 september 1993
Geboorteplaats Antwerpen
Land  België
Werk
Jaren actief 2015 - heden
Beroep zangeres
actrice
presentatrice
(en) IMDb-profiel
Portaal    Film
Muziek
Portaal    Film
Muziek

Nora Gharib (Antwerpen, 1 september 1993) is een Belgische zangeres, actrice, presentatrice en schrijfster van Marokkaanse origine.

Gharib verwierf direct televisiebekendheid in Vlaanderen en Nederland dankzij haar succesvolle deelname aan K3 zoekt K3 waar ze slechts in de halve finale uitviel. Ze maakte ook voor ‘Generation M’ van MNM korte videoreportages over zomermuziekfestivals. Met beide programma's kwam ze zo in het vizier van Adil El Arbi en Bilall Fallah, op zoek naar de vrouwelijke hoofdrol van Badia, een van de wouldbe-drugdealers in Patser, naast acteurs als Matteo Simoni en Saïd Boumazoughe. De recensie in De Morgen sprak van "een frisse vertolking". Vertigo stelt: "Gharib ontpopt zich in de rol van het vierde bendelid als een ware filmster, die moeiteloos switcht tussen brutaal en breekbaar."

Samen met Tom De Cock bezocht ze de kandidaatscholen voor MNM's wedstrijd De Strafste School van Vlaanderen 2018. In september 2018 verscheen haar eerste boek, ‘Heavy Sh!t’, waar ze in zes thema's en 390 bladzijden jongerenproblemen uitwerkt met getuigenissen en meningen van experten, een boek met vragen en antwoorden, voor en door jongeren. Ze interviewt rond die thema's ook jongeren voor de videorubriek Heavy Sh!t van het online magazine Tagmag. Nora Gharib werkte dat jaar ook mee aan de actie rond cyberpesten van Make Belgium Great Again en was in 2018 ook een van de deelnemers aan het programma Op weg met Jan in het tweede seizoen. Ze vertolkte de rol van Safa Hassan, een gastrol in het tweede seizoen van de Europese televisieserie The Team.

Gharib woont al haar hele leven in Antwerpen, geboren in Merksem, haar jeugd doorgebracht op Linkeroever. Haar vader is afkomstig uit Marrakesh, haar moeder uit Tanger. Ze heeft 3 zussen en 1 halfzus. In 2017 huwde ze. Haar man, met wie ze al zeven jaar voor het huwelijk een koppel vormde sinds het middelbaar onderwijs, is van Ghanese origine. In het programma Op weg met Jan getuigde ze uitvoerig over haar geloof als moslima en over hoe haar partner initieel niet door haar ouders werd geaccepteerd.

In 2019 werd zij gekozen als ambassadeur voor Warme William, als opvolger van komiek Kamal Kharmach. Warme William is een organisatie die zich inzet voor het mentale welzijn van kinderen en jongeren in Vlaanderen, met peer support als belangrijkste hulpmiddel.

In 2019 werkt ze samen met Bart Peeters aan Merci voor de muziek, een programma voor Eén waarin muziek gebruikt wordt om mensen te bedanken, troosten of verrassen.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 31 Dec 2019. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://www.demorgen.be/film/-patser-half-geslaagde-stroomstoot-voor-de-vlaamse-film-bb5da68e/
https://vertigoweb.be/recensie-patser/
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20170702_02952757
https://www.een.be/een/bart-peeters-en-nora-gharib-maken-samen-merci-voor-de-muziek
http://www.wikiportret.nl/
http://www.imdb.com/name/nm9041832/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes