Quantcast
peoplepill id: nima-nabipour
NN
1 views today
1 views this week
Nima Nabipour

Nima Nabipour

Danish actor and lawyer
Nima Nabipour
The basics

Quick Facts

Intro Danish actor and lawyer
Is Actor
From Denmark
Type Film, TV, Stage & Radio
Gender male
Birth 5 September 1981
Age 39 years
Star sign Virgo
The details (from wikipedia)

Biography

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Nima Nabipour (født 5. september 1981 i Iran) er en dansk advokat og skuespiller med iransk baggrund.

Karriere

Skuespiller

Han er uddannet ved Det Danske Filmskuespillerakademi i København og The William Esper Studio i New York City. Han har fået undervisning i skuespil af bl.a. William Esper, Sarah Boberg, Jens Arentzen, Peter Gantzler og Kenneth Carmohn.

Nima Nabipour kom til Danmark med sin familie som 3-årig og er opvokset i Sønderborg. Han har både en dansk og tysk studentereksamen, og har foruden sin skuespilleruddannelse en kandidatgrad i jura fra Københavns Universitet, ligesom han er uddannet advokat.

Han spillede hovedrollen i stykket Woyzeck af Georg Büchner og året efter spillede han igen hovedrollen i Schillers Røverne som Franz. Samme år medvirkede han i og instruerede han et teaterstykke opført for Sønderjyllands Symfoniorkester.

Nabipour har medvirket i tre landsdækkende reklamefilm for Jolly Cola, Oddset og P4 og har medvirket i diverse kortfilm med bl.a. Zlatko Buric og Ole Thestrup på rollelisten.

Han har endvidere lagt stemme til tegnefilm for LEGO og til diverse DR-Drama Radio-udsendelser.

Nabipour har spillet en af hovedrollerne i spillefilmen Fighter produceret af Nimbus Film og instrueret af Natasha Arthy og haft en birolle i Johan Melins Profetia produceret af Bullit Film. Han har ligeledes spillet "Yasin" i DR-serien Sommer og haft roller i Anna Pihl, De 7 drab, Livvagterne, Broen og Norskov. Senest har Nabipour medvirket i Tv2 Zulu serien Tomgang, ligesom han har medvirken i spillefilmen MGP missionen og Far til fires vilde ferie, der havde premiere i biograferne i 2015.

Advokat

Nabipour har en baggrund i anklagemyndigheden og de sociale myndigheder. Han arbejder til daglig som selvstændig advokat med eget advokatfirma. Han vandt i 2015 en principiel sag om tvangsfjernelse af børn mod Kammeradvokaten , hvor retten for første gang nogensinde tilkendte tvangsfjernede børn godtgørelse for tort.

Nabipour arbejder endvidere ofte med sager, der af den ene eller anden grund er endt i pressen, som f.eks. Pusherstreetsagen fra Christiania, Bilkasagen, Danmarks største kokainsag og mange flere. Han blev valgt som forsvarer i bedragerisagen mod kontorfuldmægtig i Socialstyrelsen, Anna Britta Troelsgaard Nielsen.

Referencer

Eksterne henvisninger

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.dr.dk/nyheder/indland/advokat-britta-nielsen-har-ikke-taget-stilling-til-sigtelse-endnu
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/167974
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=8826
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=26572
http://www.scope.dk/person.php?id=42894
http://www.svenskfilmdatabas.se/sv/item/?type=person&itemid=359942
http://www.allocine.fr/personne/fichepersonne_gen_cpersonne=238404.html?nopub=1
https://www.allmovie.com/artist/p573287
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes