Quantcast
peoplepill id: nikolay-ivasiv
NI
1 views today
1 views this week
Nikolay Ivasiv

Nikolay Ivasiv Russian cinematographer

Russian cinematographer
Nikolay Ivasiv
The basics

Quick Facts

Intro Russian cinematographer
Was Cinematographer
From Russia
Type Film, Television, Stage and Radio
Gender male
Birth 23 May 1953, Irkutsk Oblast, Russia
Death 25 December 2016 (aged 63 years)
Star sign GeminiGemini
Education
Gerasimov Institute of Cinematography
The details

Biography

Івасів Микола Васильович (23 травня 1953, Воронцовка, Іркутська область, РРФСР, СРСР — 25 грудня 2016, Росія) — радянський, російський кінооператор-постановник.

Біографічні відомості

Народився 23 травня 1953 р. у селищі Воронцовка Іркутської області.

Працював на Одеській кіностудії.

Закінчив Всесоюзний державний інститут кінематографії (1998, майстерня В. Юсова, М. Василькова).

Фільмографія

Зняв українські фільми:

  • «4:0 на користь Тетянки» (1982, 2-й оператор у співавт.)
  • «Що у Сеньки було» (1984, 2-й оператор у співавт.)
  • «Мільйон у шлюбному кошику» (1985, у співавт. з В. Авлошенком),
  • «Без сина не приходь!» (1986, у співавт. з В. Дмитрієвським),
  • «Обранець долі» (1987, т/ф, у співавт. з Г. Рербергом),
  • «Секретний ешелон» (1993, у співавт. з В. Крутіним)

На інших кіностудіях:

  • «Про неї, але без неї» (1993)
  • «Роман „alla Russa“» (1994, Росія—Білорусь)
  • «Чорнобильська осінь» (1996, Білорусь, документальний)
  • «Околиця» (1998)
  • «Каменська-1» (1999—2000, телесеріал)
  • «Темна ніч» (2001)
  • «Каменська-2» (2002, телесеріал)
  • «Історія весняного призову» (2003, у співавт.)
  • «Каменська-3» (2003, телесеріал)
  • «Жінки в грі без правил» (2004, Білорусь—Росія)
  • «Останній бронепоїзд» (2006, Росія—Білорусь)
  • «Крапка» (2006)
  • «У червні 41-го» (2008, 4 с, Росія—Білорусь)
  • «Кохання на сіні» (2009)
  • «Брати Карамазови» (2009, телесеріал)
  • «Жила-була одна баба» (2011, у співавт. з Ю. Шайгардановим; реж. А. Смирнов)
  • «Фурцева» (2011, телесеріал)
  • «Форт Росс: У пошуках пригод» (2014) та ін.

Фестивалі та премії

  • 2001 — Конкурс професійних премій кіностудії «Ленфільм» «Мідний вершник»: Премія ім. Москвіна за найкращу роботу оператора (2001 «Темна ніч»)

Примітки

  1. Freebase Data Dumps — Google.
  2. Івасів Микола Васильович (kino-teatr.ru) (рос.). Архів оригіналу за 10 лютого 2018. Процитовано 9 лютого 2018. 
  3. Николай Ивасив // Имена // Энциклопедия отечественного кино (рос.). Архів оригіналу за 22 жовтень 2016. Процитовано 22 жовтень 2016. 

Література

  • Кинословарь. Т. З. СПб., 2001. — С.594.

Посилання

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
https://web.archive.org/web/20180210180047/http://www.kino-teatr.ru/kino/operator/ros/22244/bio/
http://www.kino-teatr.ru/kino/operator/ros/22244/bio/
https://web.archive.org/web/20161022221103/http://2011.russiancinema.ru/index.php?e_dept_id=1&e_person_id=363
http://2011.russiancinema.ru/index.php?e_dept_id=1&e_person_id=363
https://www.imdb.com/name/nm0412206/
https://web.archive.org/web/20161022222951/http://www.kino-teatr.ru/kino/operator/ros/22244/works/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes