Quantcast
peoplepill id: nikkie-de-jager
NDJ
1 views today
1 views this week
Nikkie de Jager

Nikkie de Jager

Dutch vlogger on Youtube and English-speaking make-up expert
Nikkie de Jager
The basics

Quick Facts

Intro Dutch vlogger on Youtube and English-speaking make-up expert
Is Internet personality Video blogger Makeup artist
From Netherlands
Type Fashion Internet
Gender female
Birth 1994, Wageningen
Age 28 years
The details (from wikipedia)

Biography

Nikkie de Jager (Wageningen, 1994) is een Nederlandse visagiste uit Noord-Brabant die zich vooral bezighoudt met video's over make-up en lifestyle via haar 'NikkieTutorials'.

Nadat ze zich als puber verdiepte in make-up, begon ze in juni 2008 met het uploaden van instructievideo's met verschillende technieken naar YouTube, waar ze inmiddels meer dan 7 miljoen abonnees heeft, en haar video's gezamenlijk meer dan 450 miljoen keer zijn bekeken. Ze is ook actief op Instagram (8 miljoen volgers), Facebook (950,000 miljoen 'likes') en Twitter (700,000 volgers). Ze presenteert haar videos in het Engels, richt zich voornamelijk op een internationaal publiek en heeft zichzelf een Amerikaans accent aangemeten. In 2015 was een van haar video's het begin van een social media campagne onder de naam #ThePowerOfMakeup, waarin ze haar halve gezicht opmaakte om het verschil duidelijk te maken. De video leidde tot veel reacties en navolging als verzet tegen maatschappelijke reacties en vooroordelen over make-up.

Nikkie de Jager ontwikkelde zich na haar vroege succes op YouTube ook professioneel verder als visagist, volgde diverse cursussen en werkte voor enkele televisieprogramma's en bladen. De Jager zou anno 2016 met haar kanalen een van de succesvolste Nederlandse vlogger zijn, met een PR-waarde van miljoenen.

Op 13 augustus 2017 won Nikkie in Los Angeles een Teen Choice Award in de categorie Fashion Beauty Web Star 2017.

Voetnoten en referenties

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes