Quantcast
peoplepill id: niels-nielsen-1
NN
1 views today
1 views this week
Niels Nielsen

Niels Nielsen

Danish landowner (1636-1708)
Niels Nielsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish landowner (1636-1708)
Was Landowner
From Denmark
Gender male
Birth 16 June 1636
Death 4 September 1708 (aged 72 years)
Star sign GeminiGemini
The details

Biography

Niels Nielsen (16. juni 1636 på Lundø i Fjends Herred – 4. september 1708 i Odense) var en dansk godsejer.

Hans forældre var bønder, og han kom tidlig i tjeneste hos forskellige adelsmænd i Vestjylland. I 1656 var han skriver på Riberhus, i 1667 foged på Kjærgård, senere forpagter på Øllufgård, og i 1671 blev han provstiskriver. I 1674 blev han forpagter af Endrupholm, der tilhørte den stærkt forgældede Vibeke Rosenkrantz.

Han var en virksom person, der samlede sig en formue, og da han forstod at benytte sig af forholdene på en tid, hvor det gik stærkt tilbage for de adelige, samlede han sig betydeligt jordegods.

I 1679 købte han Hennegård, i 1684 Hesselmed (i forening med Anders Nielsen til Søvig) og i 1686 Endrupholm, som Vibeke Rosenkrantz måtte sælge for at indfrie sin gæld.

I 1671 blev han gift med Anna Stephansdatter, datter af borgmester Stephan Nielsen i Varde; hun døde på Endrupholm i 1717. Deres børn tog efter fødegården navnet Endorph; en af dem, Stephan Nielsen, der senere ejede Endrupholm, blev adlet med navnet Ehrenfeld.

Niels Nielsen døde under et besøg i Odense i 1708.

Kilder


Denne artikel bygger hovedsagelig på biografi(er) i 1. udgave af Dansk Biografisk Leksikon, udgivet af C.F. Bricka, Gyldendal (1887–1905).
Du kan hjælpe Wikipedia ved at ajourføre sproget og indholdet af denne artikel.

Når en omskrivning af teksten til mere nutidig sprog, og wikificeringen er foretaget, skal der anføres en reference med henvisning til forfatteren og den relevante udgave af DBL, jf. stilmanualen, dette angives som f.x:
{{Kilde |forfatter=Navn |titel=Efternavn, Fornavn |url=http://runeberg.org/dbl/... |work=[[Dansk Biografisk Leksikon]] |udgave=1 |bind=I til XIX |side=xxx |besøgsdato=dags dato}}
og herefter indsættelse af [[Kategori:Artikler fra 1. udgave af Dansk biografisk leksikon]] i stedet for DBL-skabelonen.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes