Quantcast
peoplepill id: niels-jorgen-steen
NJS
1 views today
1 views this week
Niels Jørgen Steen

Niels Jørgen Steen

Danish musician
Niels Jørgen Steen
The basics

Quick Facts

Intro Danish musician
Is Musician Pianist
From Denmark
Type Music
Gender male
Birth 7 February 1939
Age 82 years
Star sign Aquarius
Family
Spouse: Avi SagildLotte Tarp
Children: Nikolaj SteenPaprika Steen
Instruments:
Piano
The details (from wikipedia)

Biography

Niels Jørgen Steen (født 7. februar 1939) er en dansk pianist og orkesterleder. Han er uddannet boghandler, men selvlært pianist. Han har været aktiv jazzmusiker siden 1958.

Tidligt i karrieren spillede Niels Jørgen Steen med Arnvid Meyers orkester, der ofte havde Ben Webster og Harry Edison som gæstesolister. Han stod for Niels Jørgen Steens Beatkapel i 1970'erne, dirigerede DR's Big Band og dannede i 1987 The A-Team med cremen af danske jazzmusikere. Først med Peter Thorup som vokalist og senest med Bobo Moreno. I 80'erne havde han et længere samarbejde med Tommy Kenter på scenen og i TV.

I dag er han dirigent for Monday Night Big Band i Paradise Club i København. De spiller primært Niels Jørgen Steens egne big-band-jazz arrangementer, der er inspireret af Duke Ellington og Count Basie. Niels Jørgen Steen var i 1985 afløser i Basies orkester. I Tivoli-sæsonen ses han som kapelmester for Tivolis Big Band. Der findes CD'er med både Niels Jørgen Steens Beatkapel, The A-team og Monday Night Big Band.

Han har været komponist og musikalsk arrangør til DR-udsendelser som Sørøver Sally og flere julekalendere. Niels Jørgen Steen har været gift med skuespillerne Avi Sagild og Lotte Tarp og er far til Nikolaj Steen og Paprika Steen.

Kilder

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger

Autoritetsdata
Autoritetsdata
Stub
Denne biografi om en jazzmusiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Stub
Denne biografi om en pianist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.dfi.dk/viden-om-film/filmdatabasen/person/3646
https://www.danskefilm.dk/skuespiller.php?id=3975
http://danskfilmogtv.dk/content.php?page=persons&sort=lastname&value=15687
//musicbrainz.org/artist/bb3749c6-2d3e-4aed-ad6c-2c89e57d2975
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes