Quantcast
peoplepill id: nicolas-cobos-barroso
NCB
1 views today
1 views this week
Nicolás Cobos Barroso

Nicolás Cobos Barroso

Nicolás Cobos Barroso
The basics

Quick Facts

From Spain
Gender male
The details (from wikipedia)

Biography

Nicolás Cobos Barroso (Badalona, 13 de gener de 1939) és un pediatre i pneumòleg català.

Llicenciat en Medicina l'any 1963 per la Universitat de Barcelona, va obtenir les especialitats de pediatria i pneumologia. Ha desenvolupat tota la seva carrera a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron on va ser el cap de la seva Unitat de Pneumologia Pediàtrica i Fibrosi Quística fins a l'any 2004.

Va ser un dels fundadors de la Sociedad Española de Neumología Pediátrica i de la Sociedad Española de Fibrosis Quística, de les quals va ser també president. És membre del consell editorial de Neumología y Salud i consultor emèrit de la Unitat de Fibrosi Quística de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona.

Durant la seva trajectòria professional ha destacat com a impulsor de l'especialitat de la pneumologia pediàtrica i ha estat pioner a l'estat espanyol en la investigació i tractament de la fibrosi quística. És l'organitzador del cribratge neonatal de la malaltia a Catalunya.

Va fundar l'any 1971 la Unitat de Pneumologia Pediàtrica i Fibrosi Quística de l'Hospital Vall d'Hebron que es va convertir en un referent a tot l'estat. Des de l'any 1997 fins a l'any 2004 va coordinar el programa de trasplantament pulmonar infantil de l'Hospital Vall d'Hebron que fou el primer en efectuar trasplantaments de pulmó en nens menors de quatre anys.

Obres destacades

  • Cobos Barroso, Nicolás; González Pérez-Yarza, E. Tratado de Neumología Infantil (en castellà). Ergon, 2003. 
  • Cobos Barroso, Nicolás. El Asma Infantil (en castellà). Viena, 2004. ISBN 978-84-8330-223-1. 
  • Cobos Barroso, Nicolás. Fibrosis Quística (en castellà). Neumologia y Salud SL, 2008. ISBN 9788469179949. 

Referències

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Nicolás Cobos Barroso

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes