Quantcast
About Nicolas Bourgeois: | Biography, Facts, Career, Life
peoplepill id: nicolas-bourgeois-3
NB
1 views today
1 views this week
Nicolas Bourgeois

Nicolas Bourgeois

Nicolas Bourgeois
The basics

Quick Facts

The details (from wikipedia)

Biography

Nicolas Bourgeois (Rijsel, 1896 - 1982) was een Frans-Vlaams activist.

Bourgeois studeerde aan de prestigieuze École Normale Supérieure te Parijs en doctoreerde in de politieke en economische wetenschappen met een scriptie over de Franse regionalist Pierre-Joseph Proudhon. Hij vatte daarna een administratieve carrière aan binnen het gemeentebestuur van Parijs. Tijdens het interbellum was hij lid van de Fédération régionaliste van Charles Brun. Tijdens de Tweede Wereldoorlog verhuisde Bourgeois naar Hazebroek, waar hij actief werd in de Frans-Vlaamse beweging. Hij werd de rechterhand van priester Jean-Marie Gantois binnen het Vlaamsch Verbond van Frankrijk (VVF). Hij schreef vele columns en artikels voor verschillende bladen. Hij schreef ook verschillende boeken, waaronder Les Hexagons (1978), een aanklacht tegen het unitaire Frankrijk.

Zie ook

  • Wido Bourel, Nicolas Bourgeois en Frans-Vlaanderen: confidenties in het Olmkasteel, 2020, ISBN 978 94 9143 611 6
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 20 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Nicolas Bourgeois

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes