Quantcast
NT
Belgium
87 views this week
Nathalie Teirlinck

Nathalie Teirlinck

The basics
About
Occupations Film director
Countries Belgium
Gender female
Birth 1985 (Brussels)
Education Royal Academy of Fine Arts (Ghent)
Authority IMDB id ISNI id VIAF id
The details
Biography

Nathalie Teirlinck (Brussel, 1985) is een Belgische filmregisseuse en scenarioschrijfster.

Nathalie Teirlinck studeerde in 2007 met grote onderscheiding af aan het department film van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent. Haar drie kortfilms Anémone (2006), Juliette (2007) en Venus vs. Me (2010) werden gelauwerd op internationale filmfestivals. Zowel Anémone als Juliette werden bekroond tot beste kortfilm op het Internationaal Filmfestival van Gent, Anémone werd onder meer genomineerd voor het Internationaal filmfestival van Locarno en Venus vs Me sleepte de V.A.F WildCard en de prijs van de European Film Academy in de wacht op het filmfestival van Berlijn in 2010.

Hiernaast tekende Nathalie Teirlinck ook voor videoclips van onder meer Novastar, Lady Linn, Admiral Freebee en Amenra. Met de producties Send All Your Horses (2009), Yesterday (2011), Staring Girl (2012) en Slumberland (2015) zette ze haar eerste stappen in theater. Staring Girl en Slumberland werden beide genomineerd voor het Theaterfestival. Slumberland kreeg in 2015 de Music Theater Now-prijs in New York. Sinds 2012 werkt Nathalie Teirlinck ook als gastdocente aan de Gentse filmschool KASK.

Teirlinck bracht in 2016 de langspeelfilm Le Passé devant nous uit met de Canadese Évelyne Brochu in de hoofdrol. De film is een productie van Savage Film, die onder meer Rundskop produceerden, en is een coproductie van Denemarken en Nederland. Het scenario won de Eurimages Award op CineMart tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam 2015 en werd in september 2017 bekroond met 2 Ensors (beste debuut en de Industry award).

Filmografie

  • 2016: Le Passé devant nous
  • 2010: Venus vs. Me (kortfilm)
  • 2007: Juliette (kortfilm)
  • 2006: Anémone (kortfilm)

Prijzen en nominaties

De belangrijkste:

Jaar Prijs Categorie Film Uitslag
2017 Ensor Beste debuut Le Passé devant nous Gewonnen
Industry Award Gewonnen
2010 Internationaal filmfestival van Berlijn Beste Europese kortfilm Venus vs. Me Gewonnen
2007 Film Fest Gent Beste Vlaamse kortfilm van studenten Juliette Gewonnen
2006 Anémone Gewonnen

Externe link

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Filmografie Prijzen en nominaties Externe link
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes