Quantcast
peoplepill id: nataly-umana
NU
1 views today
3 views this week
Nataly Umaña
Colombian model

Nataly Umaña

Nataly Umaña
The basics

Quick Facts

Intro Colombian model
Is Model
From Colombia
Field Fashion
Gender female
Birth 3 January 1986, Ibagué, Tolima Department, Colombia
Age 36 years
The details (from wikipedia)

Biography

Nataly Umaña (Ibagué, Tolima, 3 de enero de 1986) es una actriz, modelo, y conductora colombiana. Estudió en St Giles internacional London y en la London Academy of Music and Dramatic Art.[cita requerida]

Filmografía

Actriz

  • Tres veces Ana (2016) ... Gina Ramirez Guerra
  • Lo imperdonable (2015) - Ireri
  • Decadencia (2014) - Anabel
  • Fiebre (Largometraje) 2013 Protagonista
  • Los canarios (2011)... Gabriela "La QTH" Ponce Santana
  • Las detectivas y el Víctor (2009) ... Jenny Rico
  • El cartel (2008) TV series .... Juanita Marín
  • Decisiones (2008) TV Series... Zaida
  • Zona Rosa (2007) TV series .... Angélica Zuñiga
  • En los tacones de Eva (2006) TV series
  • El arriendo (2005) - cortometraje
  • Los Reyes (2005) TV Series .... Mónica
  • El auténtico Rodrigo Leal (2003) TV Series .... Maria Catalina "Mariaca" Vallejo

Teatro

  • El tártufo (Molière) 2003
  • Médico a palos (Molière) 2003
  • Ocho mujeres (Robert Thomas) 2005
  • Macbeth (William Shakespeare) 2006
  • La vida es sueño (Calderón de la Barca) 2007
  • La divina comedia (Dante Alighieri) 2008
  • Un tranvía llamado deseo (Tennessee Williams) 2009
  • La casa de Bernarda Alba (García Lorca) 2011
  • In-felizmente solteras (David Velez Teatro Santafe) 2012

Premios y Nominaciones

Premios India Catalina

Año Categoría Telenovela o Serie Resultado
2009 Mejor actriz protagónica de serie o miniserie El cartel Ganadora

Premios TVyNovelas

Año Categoría Telenovela o Serie Resultado
2010 Mejor actriz antagónica de telenovela Las detectivas y el Víctor Nominada

Premios Talento Caracol

Año Categoría Telenovela o Serie Resultado
2013 Mejor actriz Los canarios Nominada

Otros Premios

Palmas de oro México Mejor actriz extranjera - El cartel

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Nataly Umaña

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes