Quantcast
peoplepill id: naja-nielsen
NN
2 views today
1 views this week
Naja Nielsen

Naja Nielsen

Danish journalist
Naja Nielsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish journalist
Is Journalist
From Denmark
Type Journalism
Gender female
Birth 1968
Age 53 years
The details (from wikipedia)

Biography

Naja Nielsen (født 19. januar 1968) er en dansk journalist og tidligere studievært i radio og på tv.

Naja Nielsen er redaktionschef i DR Nyheder med ansvar for TV Avisen, 21 Søndag, Deadline, DR2 Morgen og DR2 Dagen. Hun har siden 2007 stået i spidsen for DR Nyheders dækning af folketingsvalg og andre store nationale begivenheder.

Ungdom og uddannelse

Naja Nielsen var som ung formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning 1986-1988. Hun var tillige medlem af Danmarks Kommunistiske Ungdom, men forlod bevægelsen efter et ophold på en kommunistisk skole i Moskva.

Naja Nielsen er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole.

Karriere

Naja Nielsen har arbejdet i Danmarks Radio siden 1996, hvor hun har arbejdet som reporter, studievært og redaktør på radioprogrammet Strax, P3 og tv-programmerne Kosmos og Debatten på DR2.

I 2002 blev hun ansat på TV-Avisen, hvor hun bl.a. var afløser på programmet Profilen, og var reporter og redaktionssekretær på TV-avisen. I 2004 blev hun redaktør i afdelingen DR Event, og var ansvarlig for bl.a. dækningen af Det kongelige bryllup 2004, Folketingsvalget 2005 og Kommunalvalget 2005 på DR1.

I 2006 blev hun hentet til chefredaktionen for DR1 som programredaktør med ansvar for nyheder, aktualitet og sport. I maj 2007 blev hun udnævnt til programchef for nationale begivenheder og magasinerne Horisont og Penge samt særlige satsninger på alle medier i DR's nyhedsafdeling.

Den 3. december 2009 blev Naja Nielsen udnævnt til chef for TV-avisen og 21 Søndag. Den 1. maj 2012 blev jobbet udvidet med ansvar for Deadline, og hun fik titel af TV-chef i DR Nyheder. Hun har siden 2007 stået i spidsen for DR Nyheders dækning af store nationale begivenheder, fx folketingsvalg.

Naja Nielsen var fra februar til juni, 2014 Visiting Scholar på Stanford University i Silicon Valley, Californien, hvor hun studerede mediernes fremtid i konkurrence med digitale globale firmaer som Google, Facebook og Netflix, som alle har hovedkvarter i området.

Naja Nielsen bor i København med sin mand Claus Cancel, som er morgenvært på Radio24syv, og deres to børn.

Referencer

Eksterne henvisninger

Der mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men informationerne i artiklen er ikke underbygget, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Artiklen om Naja Nielsen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://hstar.stanford.edu/2013-14_visitors
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=15202
http://www.tvnyt.com/artikel/default.asp?id=12587
http://journalisten.dk/naja-nielsen-ny-chef-tv-avisen
http://mediawatch.dk/Meninger/article6809197.ece?1403650526200
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes