Quantcast
peoplepill id: mynni-luukkainen
ML
1 views today
2 views this week
Mynni Luukkainen
Finnish musician and guitarist

Mynni Luukkainen

Mynni Luukkainen
The basics

Quick Facts

Intro Finnish musician and guitarist
Is Musician Guitarist
From Finland
Field Music
Gender male
Birth 27 September 1981
Age 40 years
The details (from wikipedia)

Biography

Mynni Luukkainen (s. 27. syyskuuta 1981 Jyväskylä) on suomalainen muusikko. Hän on tunnettu Sotajumala-yhtyeen laulajana, johon hän liittyi heinäkuussa 2005, oltuaan ensin yhtyeen sessiomuusikkona vuodesta 2004 lähtien. Luukkainen toimii yhtyeen kappaleiden pääasiallisena sanoittajana. Hänellä oli myös kaksi jo lopettanutta yhtyettä, Unveiled ja Obscurant, joissa hän toimi laulaja-kitaristina sekä säveltäjänä ja sanoittajana. Vuonna 2002 Luukkainen liittyi Hornaan yhtyeen kysyttyä häntä soittamaan bassoa kiertueelle. Hän toimi yhtyeessä basistina vuosia 2002–2007, kunnes siirtyi soittamaan kitaraa vuonna 2008. Hornassa ja Unveiledissä hänet tunnetaan taiteilijanimellä Infection. Luukkainen tunnetaan voimakkaasta ja matalasta murinalaulustaan. Alghazanth-yhtyeessä hän soitti kitaraa vuosina 2002–2005 ja Ajattaran kitaristina hän toimi taiteilijanimellä Tartunta vuodesta 2009 aina yhtyeen lopettamiseen vuonna 2012. Luukkainen palasi yhtyeeseen sen aktivoiduttua uudelleen vuonna 2016.

Lisäksi Luukkainen on toiminut sessiojäsenenä orkestereissa Funeris Nocturnum, Enter My Silence, Black Sun Aeon, Deathbound sekä Behexen. Hän on myös toiminut vierailevana muusikkona Petri Nygårdin, Baptismin, Before the Dawnin, Enochian Crescentin ja Stam1nan konserteissa.

Luukkainen mainitsee tärkeimmiksi musiikillisiksi vaikuttajikseen Phil Anselmon ja Panteran, Kerry Kingin ja Slayerin, GG Allinin, Rob Zombien, Darkthronen, Necrophagian, Hypocrisyn sekä Saatanan. Muusikon uran kannalta hänelle tärkeitä albumeita ovat Metallican Ride the Lightning, Panteran Far Beyond Driven, Deiciden Legion, Dissectionin Storm of the Light’s Bane sekä Hornan Hiidentorni.

Yksityiselämä

Luukkainen tunnetaan runsaasta tatuointimäärästään. Hän on päivätyössä myyjänä Levykauppa Äxän Jyväskylän toimipisteellä. Hän on aiemmin toiminut kokkina ja baarimikkona. Luukkaisen perheeseen kuuluu puoliso ja lapsi.

Lähteet

Aiheesta muualla

Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Mynni Luukkainen.
The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Mynni Luukkainen

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes