Quantcast
peoplepill id: morten-jersild
MJ
1 views today
1 views this week
Morten Jersild

Morten Jersild

Danish autobiographer
Morten Jersild
The basics

Quick Facts

Intro Danish autobiographer
Was Autobiographer Businessperson
From Denmark
Type Business Literature
Gender male
Birth 21 September 1936
Death 23 April 2009 (aged 72 years)
Star sign Virgo
Peoplepill ID morten-jersild
The details (from wikipedia)

Biography

Morten Jersild (21. september 1936 – 23. april 2009) var en dansk reklamemand, der spillede en stor rolle i udviklingen af holdningsbaseret markedsføring i Danmark.

Jersild var oprindeligt jurastuderende ved Københavns Universitet, men sprang fra og begyndte hos bureauet WA Reklame/Marketing (i dag Young & Rubicam) i 1957. Han kom i 1961 til Thomas Bergsøe Reklame, hvor han var reklamechef og siden meddirektør. I 1969 blev han selvstændig med Morten Jersild A/S.

Firmaet stod bag relanceringen af Dagbladet Børsen og i 1972 bag en storstilet kampagne for Folkebevægelsen mod EF, der advokerede for et nej til dansk EF-medlemskab. Han var en pioner i udviklingen af meningsannoncer, og stod bl.a. bag en kampagne, der havde til formål at ophæve fiskernes blokade i Esbjerg Havn, hvilket lykkedes. I 1980'erne stod han for Sundhedsstyrelsens aids-kampagne med enorme kondomer på bybusserne. I 1996 måtte Jersild erklære sig konkurs, men arbejdede senere for Kulturby 96 og var med til at udarbejde Livet er fedt-kamapgnen for Sundhedsstyrelsen.

Han udgav i 1993 erindringsbogen På kanten af reklame.

Morten Jersild er far til journalisten Jens Olaf Jersild.

Kilder

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
http://www.bureaubiz.dk/composite-1535.htm
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes