Quantcast
peoplepill id: minni-lukander
ML
1 views today
1 views this week
Minni Lukander

Minni Lukander

Minni Lukander
The basics

Quick Facts

From Finland
Gender female
Birth 2 May 1930
Age 92 years
Star sign Taurus
The details (from wikipedia)

Biography

Minni Lukander (s. 2. toukokuuta 1930 Joensuu) on suomalainen keramiikkataiteilija. Hän valmistui Taideteollisen Oppilaitoksen keramiikkataiteen linjalta vuonna 1961. Lukander on useasti palkittu niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hän työskenteli vierailevana taiteilijana Arabian tehtaalla vuosina 1983–1985 ja on yksi Pot Viaporin perustajajäsenistä. Hänen tunnetuimpia töitään ovat keramiikkaveistokset, leilit ja ruukut sekä erilaiset keraamiset pienesineet. Hän on toiminut useita vuosia Helsingin työväenopistossa savitaiteen opettajana.

Lukanderin töitä ovat hankkineet kokoelmiinsa muun muassa Helsingin ja Norrköpingin kaupungit, Taideteollisuusmuseo, Ruotsin kansallismuseo Tukholmassa ja Arabian museo. On työskennellyt vierailevana taiteilijana Arabian tehtaalla vuosina 1983-1985. Hän piti vuonna 1985 tilakeramiikkanäyttelyn ensin Arabian Museo-Galleriassa ja myöhemmin Taideteollisuusmuseossa. Vuoden 1985 jälkeen hänen töitään on ollut esillä Suomen lisäksi esimerkiksi Japanissa, Yhdysvalloissa, Australiassa ja Englannissa. Lukander on osallistunut useisiin näyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla, joihin lukeutuvat esimerkiksi Suomi muotoilee II, Suomen taideteollisuusyhdistyksen kiertonäyttely, Kiinan kansantasavalta ja Filippiinit 1980-81 sekä Finland Nature, Design, Architecture -kiertonäyttely, Yhdysvallat 1982. Hän osallistui myös vuonna 1976 kutsuttuna Suomen edustajana Tukholman kaupungin järjestämään neljän pohjoismaisen keraamikon näyttelyyn Fyra Keramiker.

Palkinnot ja apurahat

Lukander sai vuonna 1966 Italian Ulkomaankauppaministeriön palkinnon Faenzassa järjestetyssä kansainvälisessä kilpailussa. Hänen töitään on siellä vieläkin esillä. Lukander voitti 1. palkinnon Helsingin kaupungin vuonna 1968 järjestämässä Suursuon vanhainkodin sisääntuloaulan reliefikilpailussa. Lukander vastaanotti Kansalais- ja työväenopistojen liiton 10-vuotisansiomerkin ansioista opistotyön hyväksi vuonna 1989.

Lukander on saanut apurahoja muun muassa Helsingin kaupungilta, Leo ja Regina Wainsteinin säätiöltä, Alfred Kordelinin säätiöltä ja Paulon säätiöltä. Lisäksi hän on saanut valtion taiteilija-apurahaa vuosina 1972, 1979 ja 1986-88.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 07 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Minni Lukander

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes