Quantcast
peoplepill id: mikko-ekorre
ME
1 views today
1 views this week
Mikko Ekorre
Finnish politician

Mikko Ekorre

Mikko Ekorre
The basics

Quick Facts

Intro Finnish politician
Is Politician
From Finland
Field Politics
Gender male
Birth 22 August 1941
Age 80 years
Star sign Leo
Residence Kemi, Lapland, Regional State Administrative Agency for Lapland, Finland
Politics Finnish People's Democratic League
The details (from wikipedia)

Biography

Mikko Erik Ekorre (s. 22. elokuuta 1941 Petsamo) on vasemmistoliittolainen poliitikko. Hän on SKDL:n entinen kansanedustaja Lapin vaalipiiristä (1974–1982). Ekorre oli sivistysvaliokunnan puheenjohtaja 1979–1982 sekä jäsen muun muassa perustuslakivaliokunnassa, puolustusvaliokunnassa sekä suuressa valiokunnassa. Ekorre toimi Kemin kaupunginvaltuuston puheenjohtajana vuosina 1975–1988. Koulutukseltaan hän on kansakoulunopettaja.

Ekorre oli Suomen kommunistisen puolueen (SKP) niin sanotun kirveslinjan näkyvimpiä hahmoja 1980-luvulla. Hän tuli tunnetuksi muun muassa siitä, että hänen esityksestään pudotettiin ennen vuoden 1983 eduskuntavaaleja edellisten vaalien ääniharava, vähemmistökommunisti Esko-Juhani Tennilä, SKDL:n Lapin vaalipiirin ehdokaslistalta. Tämä koitui kuitenkin tappioksi, sillä lopputulos oli Ekorren putoaminen ja Tennilän valinta eduskuntaan tämän omalta listalta. Mikäli ehdokkaat olisivat olleet samalla listalla, olisi Ekorre säilyttänyt paikkansa. Kun TV-lähetyksessä arvioitiin vaalitulosta, Tennilä ei suostunut edes istumaan Ekorren kanssa samaan pöytään.

Ekorre tuomittiin vuonna 1991 Kemin raastuvanoikeudessa väärennöksistä 190 päiväsakkoon. Vuonna 1996 hän sai seitsemän kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen kirjanpitorikoksesta ja väärennöksestä laiminlyötyään konsulttiyrityksen kirjanpidon.

Lähteet

Aiheesta muualla

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Mikko Ekorre

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes