Quantcast
peoplepill id: michiel-rijsberman
MR
1 views today
1 views this week
Michiel Rijsberman

Michiel Rijsberman

Dutch engineer
Michiel Rijsberman
The basics

Quick Facts

Intro Dutch engineer
Is Engineer
From Netherlands
Type Engineering
Gender male
The details

Biography

Michiel Rijsberman (Heerjansdam, 16 december 1970) is een Nederlandse civiel ingenieur en politicus van D66.

Biografie

Opleiding en loopbaan

Rijsberman studeerde van 1989 tot 1995 civiele techniek aan de TU Delft met een specialisatie in waterbeheer. Na zijn afstuderen was hij van 1995 tot 2000 consultant bij ingenieursbureaus Oranjewoud en DHV. Van 1998 tot 2003 was hij onderzoeker aan de TU Delft.

Van 2000 tot 2013 was Rijsberman zelfstandig adviseur en interim-manager bij de gemeenten Almere, Urk, Lelystad en Haarlem. Van 2013 tot 2015 was hij senior beleidsadviseur bij het Hoogheemraadschap van Delfland. Sinds 2019 is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Stichting Theater De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Politieke loopbaan

Van 2011 tot 2015 was Rijsberman namens D66 lid en fractievoorzitter van de Provinciale Staten van Flevoland. Hij was lijsttrekker van de Provinciale Statenverkiezingen van 2011 en 2015. Sinds 2015 is hij namens D66 lid van de Gedeputeerde Staten van Flevoland.

Sinds 2019 heeft Rijsberman in zijn portefeuille Kunst en cultuur, Verhaal van Flevoland, Nationaal Park Nieuw Land, Europa en Lelystad Next Level. Daarnaast is hij de 6e loco-commissaris van de Koning en is hij lid van de Bestuurlijke adviescommissie cultuur van het Interprovinciaal Overleg (IPO).

Persoonlijk

Rijsberman is getrouwd, heeft twee kinderen en is woonachtig in Almere Buiten.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 17 Apr 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
Reference sources
References
http://www.wikiportret.nl/
https://www.flevoland.nl/wie-zijn-we/gedeputeerde-staten/michiel-rijsberman
https://stateninformatie.flevoland.nl/Organisatie/michiel-rijsberman
https://flevoland.d66.nl/mensen/michiel-rijsberman/
http://www.rijsberman.nl/
https://www.linkedin.com/in/michielrijsberman/
https://lievevrouw.nl/stichting-theater-de-lieve-vrouw/
https://www.omroepflevoland.nl/nieuws/124134/lelystad-provincie-heeft-nieuw-college
https://www.tudelft.nl/citg/over-faculteit/afdelingen/watermanagement/research/chairs/water-resources/water-resources-management/msc-research-water-resources-management/completed-msc-theses/2005-2009/stedelijk-waterbeheer-bezien-door-de-3d-bril/
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes