Quantcast
peoplepill id: mette-davidsen-nielsen
MD
1 views today
1 views this week
Mette Davidsen-Nielsen

Mette Davidsen-Nielsen

Danish journalist
Mette Davidsen-Nielsen
The basics

Quick Facts

Intro Danish journalist
Is Journalist Businessperson
From Denmark
Type Business Journalism
Gender female
Birth 10 May 1965
Age 55 years
Star sign Taurus
Peoplepill ID mette-davidsen-nielsen
The details

Biography

Mette Davidsen-Nielsen (født 10. maj 1965 på Frederiksberg) er en dansk journalist, der fra 2010 til 2016 var administrerende direktør for Dagbladet Information, Informations Forlag og iBureauet. I december 2016 tiltrådte hun som Politikens kulturredaktør. Mette Davidsen-Nielsen er datter af professor Niels Davidsen-Nielsen og forfatter og psykoterapeut Marianne Davidsen-Nielsen. Hun blev uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitetscenter i 1993 og blev derefter ansat i DR, hvor hun var med til at starte DR2. Først som programredaktør med ansvar for kultur, satire, tema og dokumentar (1997-2003), siden som kanalchef i et utraditionelt parløb med Gitte Rabøl (2003 – 2007). DR2 udviklede sig i perioden fra “den hemmelige kanal” til Danmarks stærkeste mediebrand.

Hun forlod DR i 2007, hvor hun blev tildelt Det Journalistiske Fellowship ved Center for Journalistik, Syddansk Universitet. Her var hun initiativtager til Journalistløftet, der handler om journalistisk etik og om først og fremmest at være forpligtet overfor offentligheden. Mellem DR og Information var hun endvidere projektchef for den første Copenhagen Design Week (2009).Fra 2009 til 2012 var hun formand for bestyrelsen for Danish Crafts under Kulturministeriet. Mette Davidsen-Nielsen sidder i bestyrelsen for Aalborg Universitet, Golden Days, Trap Danmark, Den Danske Presses Fællesindkøb og Dagspressens Fond og er medlem af Public Service Udvalget nedsat af kulturministeren. Hun er censor på Journalistik og Kommunikation på RUC. Tidligere har hun siddet i bestyrelsen for Aarhus Festuge, været medlem af optagelsesudvalget på Filmskolens tv-linje, styregruppen for New Danish Screen og Danidas Oplysningsudvalg.

The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 24 Jun 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Reference sources
References
https://www.information.dk/kultur/2016/11/information-faar-ny-direktoer
http://ibureauet.dk
arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes