peoplepill id: meta-rainer
MR
1 views today
1 views this week
Meta Rainer
Slovene poet, translator and teacher

Meta Rainer

Meta Rainer
The basics

Quick Facts

Intro Slovene poet, translator and teacher
Was Poet Translator Teacher Writer
From Slovenia Socialist Federal Republic of Yugoslavia Serbia Croatia Austria-Hungary
Field Academia Literature
Gender female
Birth 23 February 1904, Ptujska Gora, Municipality of Majšperk, Slovenia
Death 13 January 1995, Polzela, Municipality of Polzela, Slovenia (aged 90 years)
Star sign Pisces
The details (from wikipedia)

Biography

Meta Rainer, slovenska mladinska pesnica in prevajalka, * 23. februar 1904, Ptujska Gora, † 13. januar 1995, Polzela.

Rainerova je leta 1932 maturirala na učiteljišču v Ljubljani. Službovala je na Štajerskem, med 2. svet. vojno pa je bila izgnana v Srbijo. Leta 1952 je diplomirala na nekdanji VPŠ v Ljubljani, nato je do 1962 kot predmetna učiteljica poučevala na Polzeli in Žalcu. Izdala je knjigo satir in humoresk Skozi prste (1992) in več zbirk mladinske poezije. Njene pesmi so po vsebini in izrazu tradicionalne: pogosti so motivi otrok v družinskem krogu oziroma šoli. Za njene mladinske pesmi sta značilna predvsem humor in igrivost ter posredna vzgojnost.

Bibliografija

Otroška in mladinska poezija:

- Fičfirič (1978)

- Mihaha (1983)

- Zajček skakalček (1987)

- Hokus pokus (1990)

- Ježkova frizura (1995)

- Ptičji festival (1996)


Poezija za odrasle:

  • Modri spominček

Zbirka humoresk:

  • Skozi prste ()

Glej tudi

  • seznam slovenskih pesnikov

Viri

  • Enciklopedija Slovenije; knjiga 16, Mladinska knjiga, Ljubljana, 2002


The contents of this page are sourced from Wikipedia article on 23 Jul 2020. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
From our partners
Sponsored
Sections Meta Rainer

arrow-left arrow-right instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube pandora tunein iheart itunes