Quantcast
MT
0 views today
0 views this week
Mauri Tuomela

Mauri Tuomela

The basics
Quick Facts
Countries Finland
Gender male
Birth 30 January 1870 (Vehkalahti, Kymenlaakso, Southern Finland Regional State Administrative Agency, Finland)
Death 2 August 1945 (Pieksämäki, Southern Savonia, Eastern Finland Regional State Administrative Agency, Finland)
Star sign AquariusAquarius
The details
Biography

Mauri Leopold Tuomela (30. tammikuuta 1870 Vehkalahti – 2. elokuuta 1945 Pieksämäki) oli suomalainen maanviljelijä, kunnallisneuvos ja suomalaisen puolueen kansanedustaja.

Tuomelan vanhemmat olivat maanviljelijä Heikki Dufva ja Anna Maria Kirjalainen. Hän kävi oppikoulua neljä luokkaa ja maanviljelyskoulun 1888. Tuomela oli maanviljeilijänä Vehkalahdella vuoteen 1918 saakka, Mikkelin maalaiskunnassa 1918–1920, Pieksämäen maalaiskunnassa 1920–1930 sekä Pieksämäen kauppalassa 1930–1945. Hän toimi Vehkalahdella asuessaan paloapuyhtiön esimiehenä ja säästöpankin kirjurina sekä myöhemmin Pieksämäen maalaiskunnan rahastonhoitajana. Hän sai kunnallisneuvoksen arvonimen 1930.

Tuomela oli kansanedustajana 1914–1917 edustaen Kymen läänin läntistä vaalipiiriä. Hän oli presidentin valitsijamiehenä vuoden 1925 presidentinvaaleissa. Tuomela oli Vehkalahdella kuntakokouksen esimiehenä ja kunnanvaltuuston ja kunnallislautakunnan jäsenenä. Pieksämäellä hän oli kauppalanhallituksen jäsenenä ja kauppalan järjestysoikeuden puheenjohtajana. Hän oli lisäksi Säästöpankkien Keskus-Osake-Pankin hallintoneuvoston jäsenenä.

Mauri Tuomela oli naimisissa vuodesta 1903 Emilia Tiilen kanssa.

Lähteet

The contents of this page are sourced from Wikipedia article. The contents are available under the CC BY-SA 4.0 license.
comments so far.
Comments
arrow-left arrow-right arrow-up arrow-down instagram whatsapp myspace quora soundcloud spotify tumblr vk website youtube stumbleupon comments comments pandora gplay iheart tunein pandora gplay iheart tunein itunes